MASKINERUTSTYR

Forbedret overvannsløsning fra Wavin

Wavin har forbedret sin løsning for infiltrasjon og fordrøyning av overvann. Denne heter Q-Bic Plus og er sterkere, raskere og åpnere enn andre alternativer på markedet.

Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
20. jan. 2015 - 12:51

Q-Bic Plus produseres i jomfruelig PP materiale for å sikre en sterk og varig konstruksjon.

– Resirkulert plast kan være like sterkt som nyplast i begynnelsen, men det viser seg at den taper seg over tid, opplyser produktsjef Vidar Handal hos Norsk Wavin AS. – Q-Bic Plus tåler 100% mer korttidslast, altså støt og rystelser med varighet mindre enn 10 timer, enn vår forrige generasjon. Men vel så viktig er det at langtidslasten – belastning over så lang tid at det påvirker materialets volum – er blitt 30% forbedret.

Ved å benytte Q-Bic Plus kan du derfor ha grunnere installasjon for samme trafikklast, eller økt trafikklast med uforandret overdekning.

 

Raskere å montere

Modulene til Q-Bic Plus leveres flatpakket som om de skulle ha kommet fra Ikea, og tar derfor liten plass på byggefeltet. Hver modul har 420 liters netto lagringsvolum og veier bare 14 kg. De foldes raskt ut til den ferdige dimensjonen på 120 x 60 x 60 cm, og settes enkelt sammen i ubegrenset høyde og bredde.

– Ingen ekstra klips eller stablepinner er nødvendig for å låse modulene sammen; alt ligger inte-grert i modulen. Du klikker det bare på plass, omtrent som legoklosser, smiler Handal. – Derfor går det veldig kjapt å sette sammen modulene i Q-Bic Plus, og gjør installasjonen meget kost-nadseffektiv. Wavin hadde allerede den raskeste monteringsløsningen fra før, men hastigheten øker betraktelig med Q-Bic Plus: En jobb som tre mann tidligere brukte 10 timer på å bygge, vil to mann med Q-Bic Plus nå kun bruke 5 timer. Så dette er egentlig en liten revolusjon!

 

Enkel å inspisere

Q-Bic Plus er den mest åpne tankdesignen som er tilgjengelig på markedet. Den flate utformingen bidrar til å gjøre 100% av tanken tilgjengelig for inspeksjon.

– Q-Bic Plus har markedets bredeste tilgang, med toveis kanaler på opptil 370 mm diameter, som gir meget godt rom for å inspisere med en CCTV-løsning, forteller Handal. – Dette gjør det også enkelt å spyle og slamsuge et anlegg med Q-Bic Plus moduler. Dermed er optimal tankkapasitet sikret gjennom hele anleggets levetid.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.