OLJE OG GASS

Forbedrer oppsamlingen av olje

STORE VERDIER: Oljen og gassen som brennes av på Deepsea Enterprise og Q4000 har en verdi på 3 millioner kroner dagen.  Småmynt sammenliknet med at BPs kostnader er på rund 160 millioner daglig.
STORE VERDIER: Oljen og gassen som brennes av på Deepsea Enterprise og Q4000 har en verdi på 3 millioner kroner dagen. Småmynt sammenliknet med at BPs kostnader er på rund 160 millioner daglig. Bilde: Marc Morrison

BP har installert ekstra utstyr på den ødelagte sikkerhetsventilen(BOP) for å samle opp mer olje og gass fra det store utslippet i brønn MC 252.

Utstyret fungerer parallelt med Lower Marine Riser Package(LMRP) som ble montert i begynnelsen av juni.

Følg oljekatastrofen på våre temasider.

Til Q4000

Olje og gass fra det nye utstyret som er montert på LMRP føres i en slange opp til servicefartøyet Q4000, hvor det føres til fakkel og brennes av.

Oljen som føres til Deepsea Enterprise blir separert ut og lagret, mens gassen brennes av i fakkel.Fanger 19000 fat olje

Onsdag 16. juni klarte BP på denne måten å samle opp 14 750 fat olje på Deepsea Enterprise, mens 4500 fat olje og 730 000 Sm 3 gass ble brent av.

BP hevder at de klarer å samle opp mer ettersom de vinner erfaring med oppsamlingssystemene på havbunnen.Ble slått ut

Oppsamlingen ble nylig forsinket fordi det oppsto problemer med Deepsea Enterprise på grunn av lynnedslag. Disse skaden er utbedret.

Les også: Brann på BP-skip stanset oppsamling130 milliarder

I samband med det enorme utslippet og forurensingssituasjonen og tilgrisingen av strender i Louisiana, Mississippi, Florida og Alabama har BP blitt tvungen av Barack Obama til å opprette et krisefond på 20 milliarder dollar, eller nærmere 130 milliarder kroner for å dekke alle utgiftene befolkningen og myndighetene i området har til opprenskning og tap av inntekt.Høyere renter

Etter at BP aksepterte å etablere fondet, reduserte Standard & Poor ratingen på BP, slik at BP - som akter å lånefinansiere dette fondet - må betale høyere renter.

BP har også antydet at de heller ikke kommer til å betale utbytte inneværende år.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.