SAMFERDSEL

For økt eksport

25. mai 2001 - 12:25

Norske Maritime Eksportører (NME) er et samarbeidsnettverk av norske maritime bedrifter og organisasjoner. Årlig omsetning for de 130 medlemsbedriftene er 10–12 milliarder kroner. Organisasjonen konsentrerer innsatsen om eksportfremmende tiltak og arbeider ikke med myndighetspåvirkning og lobbyvirksomhet, opplyser Johannes D. Neteland, styreformann i NME.

Foreningen ble opprettet i 1995 for å styrke markedsføringen og profileringen av norsk maritim industri og tjenesteytende næring internasjonalt. Halvard Olafsen, leder av NME, forteller at kompetansen i foreningen er delt i tre områder: Skipsutstyr, utstyr til fiskeoppdrett og fiskerier. Hvert år gjennomføres blant annet messer i ulike deler av verden, kundebesøk til ulike markeder og land, samt analyser. Foreningen lager også forstudier for å kartlegge enkelte markeder.

Et av NMEs større prosjekt er Aqutech@2010, som finansieres delvis av Statens nærings- og distriktsutviklingsfond (SND). Meningen med prosjektet er å kartlegge samarbeidsland og -partnere for utvikling av den norske leverandørindustrien innen oppdrettsanlegg.

NMEs tiltak skal medvirke til lønnsom eksportvekst. Produktene er tjenester og kompetanse innen skipsutstyr, prosessindustri, informasjonsteknologi, skipsbygging og skipsdesign, fiskeriutstyr og utstyr for havbruk. Andre områder er finansiering og forskning.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.