IT

– For mye asfalt

Bilde: Aas, Erlend

Bransjeorganisasjonen IKT-Norge er skuffet over at regjeringen ikke satser på høyhastighetsbredbånd i sin ”infrastrukturpakke”.

Ikke som Obama

– Vi har forsøkt å få regjeringen til å forstå at infrastruktur for framtiden også innbefatter bredbånd. Digital infrastruktur hadde en sentral plass i krisepakken både i Storbritannia og i USA, mens man i Norge kun satser på vei og jernbane, sier Hallstein Bjercke, direktør for myndighetskontakt.

– For kunnskapsbedrifter er det like viktig å få fraktet varene sine på den digitale motorveien som det er for industribedrifter å få fraktet de på asfalt, sier han.

IKT Norge

Savner kutt

Bjercke hadde håpet på redusert arbeidsgiveravgift

– Dette ville hjulpet på likviditetssituasjonen særlig til kunnskapsbedriftene. Redusert arbeidsgiveravgift er et tiltak som fungerer utmerket som distriktspolitisk virkemiddel, det ville også fungert godt som et krisetiltak, sier Bjercke.

IKT-Norge er positive til Regjeringens skatteforslag om tilbakeføring av underskudd, men mener endringer i arbeidsgiveravgift hadde vært å foretrekke.

Priser Skattefunn

Regjeringen foreslår å styrke Skattefunn-ordningen. Høyere beløpsgrenser skal bidra til at flere prosjekter blir gjennomført og at FoU-prosjekter blir gjennomført raskere enn ellers planlagt.

– Dette er veldig positivt og noe vi har bedt om helt siden ordningen i sin tid ble strammet inn. Økte bevilgninger til Forskningsrådet og spesielt næringsrettet forskning er gledelig. Det er å håpe at dette vil gi økt støtte til IKT-forskning, sier Bjercke.

Støtter IT-satsning

IKT Norge tror 100 millioner kroner i IT-tiltak vil ha en effekt.

Les mer her:

– Dette vil gi sysselsetting og vil bidra både som et IKT-tiltak og et miljøtiltak, sier Bjercke.

Høy egenandel

Av de 100 millioner kronene skal 60 millioner kroner gå til såkalt digital fornying i kommunene. Her krever regjeringen at kommunene bidrar med 80 prosent egenandel.

Bjercke er usikker på effekten.

– Foreløpig er det vanskelig å vurdere i hvilken grad kommunene kommer til å benytte seg av disse pengene. Det kan gi en positiv effekt, men vi må vente på en tilbakemelding fra kommunen først, sier han til TU.no.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.