IKT

For de tynne

27. feb. 2001 - 11:00

Det nye tilbudet rettes til kunder som benytter tusenvis av servere, og til de som sitter på de tynneste klienter med trege forbindelser.

Den nye programvarefamilien er kalt MetaFrame XP og kommer i tre ulike utgaver. Den minste er beregnet for mindre selskaper og arbeidsgrupper med fra en til fem servere. Den mellomste utgaven dekker området opp til hundre servere og kan tilby lastbalansering mellom serverne. Storebror i familien har funksjoner som installasjonsautomatisering og ressursanalyse.

Citrix har også noen godsaker for de med tynne klienter med spinkle nettforbindelser. I noen tilfeller kan det ta lang tid fra du sender et tastetrykk og en musebevegelse til svaret kommer tilbake fra serveren og oppdaterer skjermen din. Med en nye Zero Latency, eller null-ventetidsfunksjonen, blir slike problemer nesten borte. I stedet for å vente på svaret fra serveren, brukes informasjonen fra tastaturet og musa direkte på skjermen, og så korrigeres det mot serversignalet når det kommer. I følge Citrix gjør denne funksjonen det mulig å kjøre Word og Excel med bare en enkel mobiltelefonforbindelse på 9600 bit pr sekund. (orv)

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.