For dårlig operasikkerhet

STORSALEN: Hovedscenen er straks ferdig. Bare et lite gulvparti, noen små detaljer og tekniske justeringer gjenstår. (Bilde: Mona Strande)
Hovedscenen operaen, november 06 (Bilde: Joachim Seehusen)
Fra byggingen av operaen, 22.11.06. (Bilde: Joachim Seehusen)
AVANSERT SCENE: Slik ser scenen til den nye operaen ut nå. Til sammen kan tolv skuespillere skytes opp på scenen samtidig fra denne scenen.
BARBEREN I SEVILLA : Halvt skjult under en av de mange sceneheisene står en arbeider å monterer utstyr. Mennesker blir små i slike store store stålkonstruksjoner som kan veie rundt 25 tonn. (Bilde: Trond Heggelund)
Sceneområdet utgjør et areal på 8.300 kvadratmeter, og vil foruten hovedscenen bestå av underscene, sidescener, bakscene og baksidescene. (Bilde: Mona Sprenger)
  • Bygg

Det er oppsetningen av operaen «Jorden rundt på 80 dager» som i dag er besluttet utsatt til sesongen 2009/2010.

- Dramatisk

Årsaken er sikkerhetsrisikoen knyttet til at det scenetekniske utstyret kan bli forsinket, og at det dermed ikke blir nok tid til opplæring og testing, skriver Statsbygg og Den Norske Opera & Ballett i en pressemelding.

– Vi opplever utsettelsen som dramatisk, sier operasjef Bjørn Simensen på en pressekonferanse mandag ettermiddag, ifølge NTB.

Åpning som planlagt

Det er i dag ingen indikasjoner på at ikke åpningsgallaen 12. april og hele det øvrige sesongprogrammet, kan gjennomføres som planlagt, understreker Statsbygg og Operaen.

- Vi beklager forsinkelsene og er lei oss for at Operaen må gå til det skritt å endre programmet. Men sikkerheten til medarbeidere på scenen må selvsagt være 100 prosent forsvarlig, sier direktør Hilde Nordskogen i Statsbygg.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå