ARKIVNYHETER

Follum på vippepunktet

Anders J. Steensen
6. des. 2011 - 13:22

Ledelsen i Norske Skog står fast ved at de ønsker å avvikle Norske Skog Follum. De har derfor avslått et nytt tilbud fra Viken Skog om å kjøpe bedriften og dermed redde rndt 350 arbeidsplasser og avvirking for skogen.

Trond Giske lover å legge press på ledelsen i Norske Skog og ringer allerede i dag for å be om at de godtar reelle forhandlinger om et endelig salg.

Kort frist

Skjebnen for Follum avgjøres i et møte i bedriftsforsamlingen torsdag i denne uken. Viken Skog skriver i en pressemelding at de opprettholder det siste budet fordi de anser det for å være gunstig for Norske Skog og de ansatte ved Follum.

– Viken Skog har mål om fortsatt drift ved Follum for å utvikle en fornyet satsing på trefordelingsindustrien i Norge. For å komme Norske Skog i møte på bekymringer knyttet til konkurransesituasjonen og på spørsmålet om pris, leverte vi et godt bud som reflekterer de reelle verdiene i Norske Skog Follum, sier administrerende direktør i Viken Skog, Ragnhild Borchgrevink.

– Både eksterne beregninger og våre egne vurderinger viser at Norske Skog vil ha en større gevinst ved å selge til Viken Skog. I og med at kraftprisene i mellomtiden har gått ned, har vårt bud en enda bedre kontanteffekt. Vi har fortsatt tro på at vi kan finne en løsning som vil redde Follum fra nedleggelse. Vårt nye bud vil opprettholdes inntil videre, sier Borchgrevink.Giske vil mekle

Næringsminister Trond Giske er reist til Follum for å finne ut mer om forholdene som lgger til grunn for å beslutte en nedleggelse av den tradisjonsrike papirfabrikken. – Vår sterke oppfordringene til partene er å finne en løsning. Når du har en kjøper som er interessert og tror på videre drift så håper jeg at man kommer frem til en pris og betingelser som er gode for begge parter, sier han til dn.no. Han understreker at Sdet er uaktuelt for staten å gå inn bedriften.

Beklager

Ledelsen i Norske Skog anbefaler styret å opprettholde full drift ved fabrikkene i Skogn og Halden. Dersom vedtaket i bedriftsforsamlngen følger ledelsens anbefalinger, så legges Follum ned 31.mars 2012.- Det er med tungt hjerte overfor samtlige ansatte, leverandører og lokalsamfunnet at vi anbefaler å legge ned Norske Skog Follum. Norske Skog selger mindre papir enn før siden mange erstatter papir med elektroniske medier. Da trenger vi dessverre ikke så mange fabrikker som lager papir lenger, sier konsernsjef Sven Ombudstvedt i Norske Skog.Norske Skogs ledelse har ved flere anledninger i år gjort det klart at konsernet må vurdere produksjonskapasiteten. Dagens anbefaling er et resultat av en omfattende prosess, som også har involvert de tillitsvalgte.

– Overfor de 356 ansatte på Follum beklager vi dette sterkt, og vi vil forsøke å bistå så godt vi kan i den kommende fasen. De har gjort en kjempejobb med produktutvikling, kostnadsreduksjoner og energieffektiviseringer. På tross av alle tiltak, er resultatene blitt forverret år for år, sier konsernsjef Sven Ombudstvedt i Norske Skog..

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.