INDUSTRI

Follum frykter ikke oppsigelser

Papirrullene kommer fortsatt til å rulle ut fra Norske Skog Saugbrugs.
Papirrullene kommer fortsatt til å rulle ut fra Norske Skog Saugbrugs.Bilde: CAMILLA AADLAND

De ansatte på Follum Norske Skog har tidligere følt seg truet av nedbemanninger, men tillitsvalgt Jørn Kristensen i Follum Bruks Arbeiderforening frykter ikke oppsigelser nå.

– Jeg regner med at vi kommer til å bli berørt på en eller annen måte. Men jeg frykter ikke at noen på Follum blir sagt opp, sier Kristensen.Skal bedre lønnsomheten

Norske Skog skal flytte anlegget for termo-mekanisk papirmasse (TMP) fra nedlagte Union til Follum.

– TMP- anlegget vil bidra til å bedre fabrikkens lønnsomhet, øke effektiviteten og gi bedre papirkvalitet. Investeringen er på rundt 190 millioner kroner, sier informasjonssjef Tom Bratlie i en kommentar.

Etter investeringen blir produksjonen ved Follum tilnærmet 100 % basert på TMP, men Follum må på linje med de øvrige fabrikkene i Norske Skog også gjennomføre ytterligere tiltak for å redusere kostnadene, skriver selskapet i en pressemelding.Sier opp 1000 ansatte

Norske Skog må øke lønnsomheten betraktelig og gjennomføre et omfattende forbedringsprogram. Hovedelementene er ytterligere effektivisering av driften, konsentrasjon om de mest lønnsomme produktene og en betydelig nedbemanning.

– Snuoperasjonen kan bety en nedbemanning på om lag 1.000 ansatte. Den største forholdsmessige bemanningsreduksjonen kommer i administrative funksjoner, men det vil også bli en betydelig nedbemanning på fabrikkene, sier konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen.

Konsernsjefen legger vekt på å ha en god prosess med tillitsvalgte i planlegging og gjennomføring av nedbemanningen.Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.