KRAFT

Folket sier nei til kraftlinjer

IKKE POPULÆRT: Over halvparten av det norske folk er motstandere av slike "monstermaster" gjennom Hardanger. Ap får svi for vedtaket, og mister oppslutning på Vestlandet.
IKKE POPULÆRT: Over halvparten av det norske folk er motstandere av slike "monstermaster" gjennom Hardanger. Ap får svi for vedtaket, og mister oppslutning på Vestlandet. Bilde: Colourbox.com
5. aug. 2010 - 08:01

Den planlagte kraftlinjen gjennom Hardanger gir ras for Ap på Vestlandet der partiet i juni hadde 26,8 prosents oppslutning.

To måneder senere har Aps støtte i regionen falt med over 10 prosentpoeng til bare 16,2 prosent.

Kun 18% sier ja

Regjeringens vedtak om å bygge kraftlinjene i naturskjønne Hardanger og på tvers av Granvinsfjorden, møter massive protester. Over halvparten av det norske folk er imot det prestisjetunge prosjektet, skriver VG.

55,7 prosent av de spurte i en meningsmåling gjort for avisen sier de er motstandere av kraftlinjen gjennom Hardanger. Kun 18,3 prosent støtter utbyggingen.

Ikke overrasket

Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen (Sp) er ikke er overrasket over den kraftige motstanden.

– Jeg forventer ikke at vi skal klare å skape entusiasme for høyspentmaster. Det er få som liker kraftlinjer, men de er viktige for å sikre strømforsyningene til Norges nest største by, sier han til VG. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.