KLIMA

Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja legges ned

Folkeaksjonen Oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja legger ned kampen og føler seg sikre på at de har vunnet.

Lørdag la Folkeaksjonen Oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja formelt ned sin virksomhet etter 14 år. På bildet taler folkeaksjonens leder Bente Lorentzen.
Lørdag la Folkeaksjonen Oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja formelt ned sin virksomhet etter 14 år. På bildet taler folkeaksjonens leder Bente Lorentzen. Foto: Folkeaksjonen / Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja/NTB
5. aug. 2023 - 17:55

Lørdag la de formelt ned sin virksomhet etter 14 år.

Årsaken til avviklingen er at organisasjonen mener kampen er vunnet.

Folkeaksjonen ble stiftet i 2009 da det var flertallet i Stortinget for en åpning av havområdene, og i en rekke år var spørsmålet om oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja et hett diskusjonstema.

Gjennom fire stortingsperioder har folkeaksjonen forsvart havområdet og føler seg nå sikre på at de ikke må gjenoppta arbeidet i fremtiden.

– Vi er skråsikre på at det arbeidet vi har lagt ned de siste 14 årene, om å løfte kunnskapen rundt hvor viktige disse havområdene er for verden, at kunnskapen er så godt implementert i det politiske landskapet, samt det norske, at ingen orker å prøve å åpne disse havområdene for oljeboring, sier leder Bente Lorentzen i Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja til NTB.

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram og statsminister Jonas Gahr Støre. Bildet er tatt i forbindelse med stortingsmeldingen om Nansen-programmet for Ukraina.
Les også

Omgjør Andøya-nedleggelse

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.