MOTOR

– Folk må få kjøre så fort de vil

FRI FART: På motorveier med godkjent standard, som E6 ut av Oslo, vil Fremskrittspartiets Ungdom at folk skal få kjøre så fort de vil.
FRI FART: På motorveier med godkjent standard, som E6 ut av Oslo, vil Fremskrittspartiets Ungdom at folk skal få kjøre så fort de vil. Bilde: Scanpix
16. mars 2010 - 08:01

Fartsgrensene på flere store veier rundt Oslo og i Nord-Norge bør oppheves. Folk må få kjøre så fort de ønsker, mener Fremskrittspartiets Ungdom (FpU).

Ikke flere ulykker

Til helgen avholder FpU landsmøte på Gardermoen. Et av forslagene som skal behandles er fri fart på motorveier med godkjent standard, skriver Finansavisen.

– Så lenge dette gjennomføres på veier med godkjent standard slik vi foreslår, er det ingen grunn til å tro at det blir flere ulykker med fri fart, sier FpU-leder Ove André Vanebo og viser til Tyskland.

– Så lenge ordningen gjelder for avgrensede strekninger og man ellers har klare og tydelige spilleregler, ser jeg ikke det store problemet, legger han til.

Forutsetter bedre veier

Men forslaget er ikke ment å settes i verk med de veiene vi har i dag.

– Manifestet som skal vedtas på landsmøtet er et langtidsprogram, der vi staker ut retningen for samfunnsutviklingen 50 år fremover. Målet er et såpass godt veinett at fri fart kan gjennomføres, sier Vanebo.

Han regner med at forslaget vil vekke debatt på landsmøtet.

– Dette er en sak som dreier seg om grensene for frihet, og den interesserer når man er ung og nettopp har fått seg bil, sier FpU-lederen. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.