Foamrox øker sakte, men sikkert

Omsetningsøkning og ekspansjon har gått hånd i hånd hos den lille nyskapningsbedriften i Arendal og produktet Foamrox, som med bare 10 prosent av vekten kan erstatte betong i mange sammenhenger.

Under Arendalsuka 2021 står Foamrox på felles stand med Norsk Forening for Fjellsprengingsteknikk. F.v. markedsfører i Foamrox Kari Askeland og styreleder/produktutvikler Rolf Jakobsen som holder et Foamrox-element.
Under Arendalsuka 2021 står Foamrox på felles stand med Norsk Forening for Fjellsprengingsteknikk. F.v. markedsfører i Foamrox Kari Askeland og styreleder/produktutvikler Rolf Jakobsen som holder et Foamrox-element. Foto: Thor Søndenaa
Thor Søndenaa
17. aug. 2021 - 08:44

Under Arendalsuka 2021 har de slått seg sammen med Norsk Forening for Fjellsprengingsteknikk på felles stand.

Styreleder og produktutvikler Rolf Jakobsen forteller at bedriftens behov for større lokaler førte til et flytte fra Arendal til Froland. Antall ansatte er økt til 13 med enda noen stykker på vei inn.

– Produksjonen er lagt om fra rene bestillingsverk til standardiserte elementer. Nå er rundt 80 prosent av produksjon/salg standardelementer og resten skreddersøm etter kundens spesifikasjoner.

– I januar i år ga Vegdirektoratet oss godkjenning på alt tilbehør/materialer til tunneler. Nå gjenstår å få godkjent hvelvene – en sak som det jobbes iherdig med, sier Jakobsen til Veier24.

Les også: Innovasjon-norge-bidrar-til-utvikling-av-nye-tunnelhvelv

Med en vekt som suverent utklasser betong og en produksjonsteknikk der skadelige miljøutslipp ligger godt under tilsvarende produkter av stål og betong, har Foamrox skaffet seg gode konkurransefortrinn.

– Våre produkter er installert i rundt 50 norske tunneler. Og vi har fått flere forespørsler fra Europa, blant annet Sveits som er et tunnelland, forteller Jakobsen smilende.

Framover jobber bedriften videre med å automatisere og robotisere produksjonen samtidig som de igjen holder på å vokse ut av nåværende lokaler.

Siri Engen, generalsekretær Tone Nakstad og Anne Kathrine Kalanger i Norsk Forening for Fjellsprengningsteknikk. <i>Foto:  Thor Søndenaa</i>
Siri Engen, generalsekretær Tone Nakstad og Anne Kathrine Kalanger i Norsk Forening for Fjellsprengningsteknikk. Foto:  Thor Søndenaa
Rådgiver Beate Banglo tar ansvaret for smittevernet på Vegvesenets stand under Arendalsuka. <i>Foto:  Thor Søndenaa</i>
Rådgiver Beate Banglo tar ansvaret for smittevernet på Vegvesenets stand under Arendalsuka. Foto:  Thor Søndenaa
Samferdselsteltet med egen utescene, der debattene inne i teltet kan følges på skjerm. <i>Foto:  Thor Søndenaa</i>
Samferdselsteltet med egen utescene, der debattene inne i teltet kan følges på skjerm. Foto:  Thor Søndenaa
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.