KLIMA

FNs klimasjef trekker seg

Yvo De Boer har ledet FNs klimaforhandlinger i fire år, men trekker seg nå fra stillingen. Her er han avbildet under de tunge klimaforhandlingene i København i fjor.
Yvo De Boer har ledet FNs klimaforhandlinger i fire år, men trekker seg nå fra stillingen. Her er han avbildet under de tunge klimaforhandlingene i København i fjor. Bilde: Reuters
Jannicke Nilsen
18. feb. 2010 - 15:04

Yvo De Boer, FNs klimasjef, trekker seg fra stillingen som leder for FNs klimasekretariat fra og med 1. juli.

Den nederlandske diplomaten, som har ledet EUs arbeid med å få til en ny, bindende klimaavtale i fire år.

Åpen frustrasjon

Han har fått stor respekt for måten han har ledet EUs klimaarbeid de siste årene, og han får spesielt ros for å fått verdens øyne rettet mot de tunge klimaprosessene.

Flere ganger har nederlenderen brutt ut i åpen frustrasjon over det langtekkelige arbeidet med å få landene til å enes.

Samtidig har han også møtt kritikk, blant annet for hvordan klimatoppmøtet i København ble organisert, etter gjenntatte sammenbrudd i forhandlingene og logistikkproblemer som førte til at delegater ble utestengt.

Ny jobb

Det er nå bare fem måneder før neste klimatoppmøte i Mexico, COP 16. Her skal verdens land igjen samles for å forsøke å bli enige om en ny, forpliktende klimaavtale, etter at de ikke lyktes i København.

– Det var en vanskelig beslutning å ta, men jeg føler tiden nå er moden for at jeg kan påta meg en ny utfordring og jobbe med klima og bærekraft innen privat sektor og i akademia, sier nederlenderen i en uttalelse til nyhetsbyrået Ap.

De Boer begynner i en jobb i konsulentselskapet KPMG.Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.