ARKIVNYHETER

FMC med storkontrakt i Angola

HAR ERFARINGEN: ¿ FMC har lang erfaring med leveranser til prosjekter i Blokk17, som omfatter Girassol, Rosa og Pazflor feltene. Vi er glade for å bli valgt av Total og ser fram til å bidra i utviklingen av CLOV feltet for Total og deres partnere, sier Rasmus Sunde, administrerende direktør i FMC Kongsberg Subsea AS.
HAR ERFARINGEN: ¿ FMC har lang erfaring med leveranser til prosjekter i Blokk17, som omfatter Girassol, Rosa og Pazflor feltene. Vi er glade for å bli valgt av Total og ser fram til å bidra i utviklingen av CLOV feltet for Total og deres partnere, sier Rasmus Sunde, administrerende direktør i FMC Kongsberg Subsea AS. Bilde: Anders J. Steensen
Anders J. Steensen
22. sep. 2010 - 08:27

FMCs leveranse omfatter produksjon av 36 undervanns ventiltrær, brønnhoder og kontrollsystemer. Selskapet vil også levere åtte manifolder, to systemer for brønnvedlikehold og tilhørende verktøy og utstyr. Leveransene er planlagt å starte i første kvartal 2012.

Bygges i Angola

I likhet med utviklingen av norsk olje og gassindustri på begynnelsen av 80-tallet, er det krav om høyest mulig lokalt innhold i kontraktene. FMCV har bygget opp kapasitet i Angola og kontrakten vil i hovedsak bli utført i det afrikanske landet.Følgende aktiviteter utføres i Angola:

  • Fabrikasjon, montering og testing av 36 brønnhodesystemer og 19 undervanns ventiltrær
  • Produksjon av sju fullstendig manifold-systemer
  • Kritisk utstyrstesting, offshore installasjon og vedlikehold av utstyr
  • Ytterligere rekruttering og opplæring av onshore og offshore personell
  • Investering i lokale anlegg


Norsk eierandel

Dypvannsfeltet CLOV består av Cravo, Lirio, Orquidea og Violeta funnene, som ligger på ca 1370 meters vanndyp i blokk 17 utenfor Angola. Sociedade Nacional de Combustiveis de Angola (Sonangol) er blokk 17 konsesjonæren. Andre partnere i tillegg til Total E & P Angola inkluderer Statoil Angola Block 17 AS, Esso Exploration Angola (Block 17) Ltd, BP Exploration (Angola) Ltd og Norsk Hydro Dezassete AS

Les mer om: