ARKIVNYHETER

FMC med Goliat-kontrakt

LASTING: FMC skal levere utstyret  som måler hvor mye som lastes om bord på oljetankerne fra Goliat.
LASTING: FMC skal levere utstyret som måler hvor mye som lastes om bord på oljetankerne fra Goliat. Bilde: Eni Norge
Anders J. Steensen
14. des. 2010 - 18:24

Det er FMC's Measurement Solutions som fikk ordren i skarp konkurranse med andre leverandører. Ordren omfatter råolje måling, drivstoff og fakkelgass måling, injeksjon og gassløftmåling og testseparator for måling av olje, gass og vann. Prosjektet vil bli ledet og utviklet ved virksomheten i Kongsberg. Kontrollsystemet som leveres er FMC’s egen flow computer som er installert på de fleste av plattformene på norsk sokkel.

Vikig

– Vi er svært takknemlige for muligheten til å bli tildelt denne kontrakten av Hyundai Heavy Industries, sier Øyvind Frydenberg, administrerende direktør i Measurement Solutions på FMC i Kongsberg. – Denne ordren demonstrerer vårt fortsatte lederskap innenfor komplekse topside målesystemer. ordren er spesielt gledelig siden vi konkurrerte med verdens beste og ble valgt som foretrukken leverandør, sier han i en pressemelding.

Meget nøyaktige

Fiskale målesystemer eller målesystemer for skatt, er ekstremt nøyaktirge. en råolje målestasjon består av en mengdemåler og en stor prøvetakingstsjon (prover) hvor volumet er kjent. Når olje pumpes inn i denne så kalibreres instrumentet på målestasjonen mot det volumet som er kommet inn i proveren. Målenøyaktigheten på en slik målestasjon er en promille for væskemålingen. Gassmålinger er mer komplisert fordi de må analyseres og må bestemmes ut fra gassammensetningen. Her er kravet til målenøyaktigheten satt til bedre enn en prosent,mens den normalt i dag ligger på rundt 0,5 prosent reelt.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.