OLJE OG GASS

FMC med Gazprom-kontrakt

TIL SAKHALIN: Rasmus Sunde kan smile fornøyd etter at Gazprom har plasser en ordre på 1,2 milliarder for utstyr til et undervannsporosjekt ved Sakhalin.  - Dette vil styrke vår fremtidge posisjon i regionen, sier Sunde.
TIL SAKHALIN: Rasmus Sunde kan smile fornøyd etter at Gazprom har plasser en ordre på 1,2 milliarder for utstyr til et undervannsporosjekt ved Sakhalin. - Dette vil styrke vår fremtidge posisjon i regionen, sier Sunde. Bilde: Anders J. Steensen

Det er Gazprom Dobycha Shelf LLC som har bestil undervannssystemer til Kirinskoye prosjektet.

Kontrakten har en verdi på 1,2 milliarder kroner for FMC Technologies (FMC).Sakhalin

Kirinskoye er et ”subsea to beach”-gass- og kondensatfelt utenfor Russland’s stillehavskyst.

Det ligger på 90 meters havdyp, i Kirinsky-blokken på Sakhalin III-prosjektet 28 kilometer utenfor Sakhalinøya.Neste vår

FMC skal levere undervannsventiltrær, manifold, brønnhoder, multifasemeter, systemer for kontroll av væskestrømninger og subseakontrollmoduler (SCM).

Utstyret skal produseres og monteres på FMC sitt verksted i Dunfermline Skottland, Kongsberg og fra FMC-selskapet MPM AS i Stavanger.

Leveransene er planlagt å starte i andre kvartal 2011.Erfaring fra Ormen

– Vi er stolte av å ha blitt valgt som leverandør til dette prosjektet, vår første undervannsutbygging i Russland, sier Rasmus Sunde, administrerende direktør i FMC Kongsberg Subsea AS i en pressemelding.

Han mener det er FMCs erfaring og suksess i å levere subsea to beach-løsninger fra Ormen Lange som bidrar til at Gazprom kan oppfylle Russland sine østlige gassprogram.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.