IT

FM-slutt i 2017

DIGITAL: FM-nettet slås av i 2017 hvis folk flest da har vendt seg til å bruke DAB og andre digitale distribusjonsformer for radio.
DIGITAL: FM-nettet slås av i 2017 hvis folk flest da har vendt seg til å bruke DAB og andre digitale distribusjonsformer for radio.
Espen Zachariassen
19. mai 2011 - 14:15

Stortinget behandlet Stortingsmelding nr 8 om digitalisering av radiomediet torsdag.

Her har regjeringen gått inn for å satse på digital radiodistribusjon, som innebærer at det analoge kringkastingen over FM opphører i 2017.

Les mer: DAB kan bli utsatt til 2019Støttet planen

Kulturkomiteen på Stortinget sluttet seg til regjeringens forslag i sin innstilling i forrige uke.

Bare Fremskrittspartiet stiller seg på sidelinjen og mener den politiske kursen hviler seg for mye på DAB-teknologien uten at man med sikkerhet vet at dette blir et standardformat i overskuelig fremtid.

Også i it-bransjen har valget av DAB vært omstridt.

Les mer: - DAB kan bli en politisk belastningFremtiden

De største radioaktørene har etablert en egen interesseorganisasjon i selskapsform, kalt Digitalradio Norge, som setter pris på vedtaket.

– Radioen er den eneste av våre mediekanaler som frem til nå ikke har tatt steget inn i den digitale fremtiden. Det er av stor betydning at radioen ikke lenger blir stående igjen på stasjonen. Nå har vi fått en klar plan frem mot digitaliseringen som gagner både radiobransjen og alle landets lyttere, sier daglig leder Ole Jørgen Torvmark i en pressemelding.Les også: 70 norske radiokanaler

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.