LUFTFART

Flyviking-eier satser med konkursrammet flyselskap

Et NextJet-fly i Talllin.
Et NextJet-fly i Talllin. Foto: Anna Zvereva/CC BY-SA 2.0
1. juni 2018 - 07:17

Eieren bak Flyviking som gikk konkurs i vinter, har nå kjøpt opp det konkursrammede flyselskapet Nextjet. 

Formelt kjøpes Nextjet opp av det norske selskapet NextMove, som er heleid av fiskebåtrederen Ola A. Olsen (56) fra Bergen. Det skriver Dagens Næringsliv.

Flyviking-gründer Ola O.K. Giæver (63) hentet inn Olsen som ny hovedeier i flyvirksomheten i Nord-Norge for over ett år siden. Han sa da til avisen at Flyviking kunne gjenoppstå med de samme eierne som et nytt selskap.

Konkurs i mai

Giæver har ikke ønsket å svare på om han er med i de nye planene, og henviser til Olsen. Sistnevnte har ikke svart på DNs henvendelser.

Administrerende direktør Heine Richardsen i NextMove, sier han ikke kjenner til om Giæver og Olsen har et samarbeid i den nye virksomheten. Han opplyser også at Giæver ikke er med i den daglige ledelsen av selskapet.

Nextjet gikk konkurs 16. mai, men skal etter oppkjøpet gjenoppta virksomheten i løpet av noen dager. Samtidig skal selskapet NextMove skifte navn til Leap.

Nextjet har 15 mindre propellfly og hadde inntil nylig en rekke regionale flyruter i Sverige. Noen av disse vil etter planen bli gjenopptatt tidlig i juni, skriver DN.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.