Flytter til Houston

TETT SUKSESS: Eivind Moen og Tom Henning Bode med suksesspluggen som nå introduseres i USA.
TETT SUKSESS: Eivind Moen og Tom Henning Bode med suksesspluggen som nå introduseres i USA. (Bilde: Anders J. Steensen)
  • nettarkiv

Houston: Tom Henning Bode er mannen som har fått ansvaret for å oppnå suksess i Golfen. 16. juni setter han og familien seg på flyet for å starte opp virksomheten i Houston.

– Jeg har en amerikansk kone, og hun ser fram til å flytte tilbake. Samtidig tror vi det vil være stor etterspørsel etter våre produkter og tjenester både på amerikansk side og i Mexico, sier han.

Suksessrik plugg

Peak Well Solutions har hatt suksess med sin plugg for midlertidig nedstengning av brønner. Fordelen med pluggen er at den har en kuleventil som gjør det mulig å bruke pluggen også til brønnvedlikehold.

– Det er mulig å komme gjennom pluggen enten for å foreta målinger i brønnen eller for tynnhullsboring, sier Eivind Moen, adm. direktør i Peak Well Solutions.

Pluggen er rask og enkel å bruke. Den er enkel å sette og fjerne fra brønnen. Med denne kan målinger i brønnen gjøres i løpet av timer, mens andre løsninger tar dager. Dermed spares blant annet riggtid, og produksjonen kan komme raskere i gang.

– Vi vet at pluggen er noe dyrere enn andre løsninger, men spares raskt inn med kortere nedetid i brønnen, sier Moen.

Fredriksen har overtatt

Bedriften har hatt en kraftig vekst og teller i dag 60 personer i Stavanger. Tidligere i år ble de kjøpt opp av det Fredriksen-kontrollerte selskapet Seawell, som er et serviceselskap til boreselskapet Seadrill.

– Vi ser nye muligheter nå som vi har fått en kapitalsterk eier som opererer verden over, sier Moen.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå