PROSJEKTER

Flytter omstridt bomstasjon åtte kilometer

Innbyggerprotester vant fram.

Det skal bygges ny E134 forbi saggrenda (bildet), og veien skal bompengefinansieres. Nå er det imidlertid bestemt å flytte en av bomstasjonene etter at lokalbefolkningen har protestert mot plasseringen.
Det skal bygges ny E134 forbi saggrenda (bildet), og veien skal bompengefinansieres. Nå er det imidlertid bestemt å flytte en av bomstasjonene etter at lokalbefolkningen har protestert mot plasseringen. Foto: Google Maps
AV NTB
5. aug. 2019 - 13:34

Bomstasjonen på nye E134 ved Saggrenda i Buskerud blir flyttet vestover. Dermed blir lokalbefolkningen hørt. En annen planlagt bom droppes.

Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) kunngjorde avgjørelsen da han besøkte området mandag. Plasseringen av E134-bomstasjonen blir åtte kilometer vest for hvor den opprinnelig var planlagt. De siste månedene har lokalbefolkningen engasjert seg for å få den flyttet.

– Vi har bestemt å flytte bommen som lokalbefolkningen i Kongsberg mener rammer en del av innbyggerne unødvendig hardt, sier samferdselsministeren.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Den planlagte bomstasjon på fylkesvei 286 blir ikke etablert nå. Etter ett års drift av den nye veien skal Statens vegvesen gjøre en evaluering av økonomien i prosjektet og de trafikkmessige konsekvensene av å ikke ha bom på veien.

– Vi ønsker ikke at innbyggerne på Meheia skal bli usosialt rammet ved byggingen av et viktig veiprosjekt. Jeg ønsker ikke at folk skal måtte passere en bomring hver dag når de skal i barnehagen, kjøpe melk og brød eller følge barna til fotballtrening. Denne plasseringen er såpass uheldig at jeg har valgt å flytte den, sier Dale.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.