Flytter inn hos Al Gore

Flytter inn hos Al Gore
Thin City skal nå lanseres på det amerikanske markedet. Bilde: Johannessen, Sara

Den norske elbilen skal nå prøve seg igjen på det amerikanske markedet.

– Inspirerende

For miljøbilen Think City kunne det nye kontorfellesskapet knapt passet bedre. Think skal dele hus med et av de største miljønavnene i verden – fredsprisvinner Al Gore.

– Å slå av en prat med Al Gore om miljøvennlig transport i kontorgangen er ganske inspirerende, innrømmer Think-direktør Jan-Olaf Willums i en pressemelding.

75 millioner

Think North America er etablert med støtte av to av USAs tyngste ventureselskaper – Kleiner Perkins i California og RockPort i Boston.

I første omgang spytter de i 75 millioner kroner til lanseringen av Think City i USA.

Det amerikanske Think-kontoret etableres hos Kleiner Perkins i Menlo Park i Silicon Valley. Al Gore er partner hos Kleiner Perkins med ansvar for å plukke ut lovende miljøselskaper.

Kjent merkevare

Det en noe sterkere versjon av Think City som skal lanseres i California neste år.

Ifølge Think selv har de fortsatt et velkjent navn fra da Ford-konsernet kjøpte opp den norske elbilen på slutten av 90-tallet for å tilfredsstille nye og strenge miljøkrav. Bilgiganten solgte seg imidlertid like raskt ut etter at California skrotet kravet om nullutslippsbiler.

Nå er tiden igjen moden, skriver Think, og nevner blant andre Google og lokale energiselskaper som meget interesserte elbilkunder.

Les mer om: