BYGG

Flytter en tredel av staben til distriktene

MÅ FLYTTE FOLK: BE, her ved assisterende direktør Gustav Pillgram Larsen, må flytte 22 ansatte til Gjøvik. Det har regjeringen bestemt.
MÅ FLYTTE FOLK: BE, her ved assisterende direktør Gustav Pillgram Larsen, må flytte 22 ansatte til Gjøvik. Det har regjeringen bestemt. Bilde: Mona Strande
18. nov. 2010 - 14:59

Regjeringen vil skape arbeidsplasser i distriktene og flytter en tredel av Statens bygningstekniske etat (BE) fra Oslo til Gjøvik.

– Folk skal bo godt i hele landet

BEs avdeling som skal flyttes til Gjøvik innen 1. januar 2012, har 22 ansatte. Avdelingen godkjenner foretak som kan ha ansvar for byggesaker.

– Regjeringen ønsker at folk skal kunne bo å leve godt i hele landet. Da er det viktig med arbeidsplasser, sier kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete.

Tror det vil gå bra

Navarsete sier hun har forståelse for at flyttingen påvirker de ansatte, men har tro på at ledelsen i BE vil fullføre flyttingen på en bra måte.

Kort vei til flyplass, gode kommunikasjonsmuligheter og et arbeidsmarked som strekker seg over store deler av Hedmark og Oppland var viktige grunner til at valget falt på Gjøvik, opplyser departementet. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.