ARKIVNYHETER

Flytter E6 ett kvartal

TRAFIKK: E6 gjennom Oppdal skal flyttes, men bare ett kvartal. Mange mener trafikken burde flyttes ut av sentrum, skriver Adresseavisen.
TRAFIKK: E6 gjennom Oppdal skal flyttes, men bare ett kvartal. Mange mener trafikken burde flyttes ut av sentrum, skriver Adresseavisen. Bilde: colourbox.com
Kjetil Malkenes Hovland
8. juni 2009 - 09:30

E6 gjennom Oppdal sentrum skal flyttes ett kvartal til en prislapp på 170 millioner kroner, skriver Adresseavisen.

Fremdeles skal veien gå gjennom sentrum, og mange mener E6 heller burde vært flyttet ut av sentrum.

– Ren galskap

– Jeg har inntrykk av at folk flest synes det er ren galskap å gå for en ny E6 med to rundkjøringer midt gjennom Oppdal sentrum, sier John Skreen til Adressa.

– Det representerer 50 år gammelt tankegods. Skal veien flyttes, bør den ut av Oppdal sentrum, sier Skreen, som syns det er rart at all tungtrafikken fortsatt må gjennom sentrum og to rundkjøringer.

Flyttingen skal skje i 2011, ifølge Statens vegvesens forslag til investeringsprogram. E6-flyttingen er med i Nasjonal Transportplan. En ny stamvei skal stå ferdig i 2013.

– Fallitterklæring

– Det er en fallitterklæring å flytte E6 ett kvartal, og mildest talt lite framtidsrettet. Selvsagt skal stamveien gjennom Norge gå utenfor ethvert sentrum. Moderne veiforbindelse handler om høyere hastighet. Miljømessig er det en selvfølgelighet at all trafikken skal vekk fra sentrum. Frykten mange har for at en E6 utenfor sentrum vil ramme handelsnæringa, er ubegrunnet, sier Stig Holthe-Berg fra Oppdal, som er tidligere rådgiver for veisjefen i Akershus.

Johan Schønheyder eier og driver Oppdal Booking, og er også imot E6-løsningen.

– Dersom en leser reguleringsvedtaket og prosessen frem til dagens godkjente planløsning for E6 gjennom sentrum av Oppdal, så ser det ut til at kommunestyrerepresentantene skyver på plass fattigmannsløsninger og næringslivsalibi som årsaker til løpet man kjører. Løsningen vil på sikt drepe Oppdal sentrum med bil- og tungtrafikk, sier Schønheyder til Adressa.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.