MOTOR

Flytog-ansatte kan bli permittert

Over 200 ansatte i Flytoget har fått varsel om at de kan risikere å bli permittert fra klokken 16 lørdag dersom luftrommet over Gardermoen fortsatt er stengt.
Over 200 ansatte i Flytoget har fått varsel om at de kan risikere å bli permittert fra klokken 16 lørdag dersom luftrommet over Gardermoen fortsatt er stengt. Bilde: Njål Svingheim, Jernbaneverket
16. apr. 2010 - 11:15

Over 200 ansatte i Flytoget har fått varsel om at de kan risikere å bli permittert fra klokken 16 lørdag dersom luftrommet over Gardermoen fortsatt er stengt.

Taper millioner daglig

Når landets hovedflyplass er stengt, taper Flytoget 2,5 millioner kroner hver dag. Derfor har over 200 ansatte i Flytoget fått varsel om at de kan bli permittert på ubestemt tid, melder Dagbladet.no.

– Vi håper at vi slipper å ta folk ut i permisjon og prøver å holde folk i arbeid så lenge som mulig, men det er helt tomt på Flytoget nå, sier Flytogets kommersielle direktør Sverre Høven.

Ledelsen i Flytoget hadde fredag morgen krisemøte for å finne ut hvordan den skal løse situasjonen.

– Dersom vi må permittere de ansatte, vil de fra dag én miste lønnen fra oss. De må kontakte Nav og ordne seg på den måten, sier Høven.

Ikke flyselskapene

Avinor som eier og driver over 40 flyplasser har på sin side ingen planer om å permittere noen, ifølge pressesjef Sindre Ånonsen.

Flyselskapet SAS har heller ingen planer om å permittere ansatte slik situasjonen ser ut nå. Temaet har foreløpig heller ikke vært aktuelt hos konkurrenten Norwegian.

Situasjonen for de 12.500 personene som er ansatt på Oslo Lufthavn Gardermoen er uklar. Flyplassens informasjonssjef Jo Kobro kjenner ikke til om de ansatte på forskjellige serveringssteder og butikker kan bli permittert. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.