KLIMA

Flystopp på Vestlandet

Asken etter vulkanutbruddet på Island (bildet) har igjen lagt seg over vestkysten av Norge og fører til nye problemer i flytrafikken torsdag morgen.
Asken etter vulkanutbruddet på Island (bildet) har igjen lagt seg over vestkysten av Norge og fører til nye problemer i flytrafikken torsdag morgen. Bilde: Reuters

Luftrommet langs kysten fra Stavanger og Ålesund er stengt torsdag morgen. I tillegg stenges luftrommet lenger inn i landet, og det er stans i offshoreflygingene til Nordsjøen.

Åtte flyplasser

Asken etter vulkanutbruddet har igjen lagt seg over vestkysten av Norge og fører til nye problemer i flytrafikken torsdag morgen.

Flyplassene Sola, Karmøy, Stord, Flesland, Førde og Florø ble stengt natt til torsdag, opplyser Avinor. På morgenkvisten ble luftrommet rundt Ørsta/Volda og Ålesund lufthavn Vigra stengt.

– Også deler av luftrommet ved Sogndal er nå stengt, og vi regner med at det ikke blir trafikk på Sogndal lufthavn Haukåsen. Dette gjelder foreløpig fram til klokken 14, opplyser kommunikasjonsdirektør Ove Narvesen i Avinor til NTB.

Brer seg

Det er også stans i flygingene til de norske oljeinstallasjonene i Nordsjøen.

– Det ligger et område ute i Nordsjøen som flytter seg sakte østover og brer seg innover hele Vestlandet sør for Stad nå utover formiddagen, sier statsmeteorolog Dag Kvamme ved Vêrvarslinga for Vestlandet til bt.no. Han kan ikke love noen snarlig bedring for de reisende, men tror asken kan tynnes ut til fredag.

Avinor oppfordrer passasjerer til å kontakte flyselskaper eller reisebyråer for å få informasjon om sin reise (©NTB)

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.