LUFTFART

Flyplass-streik avverget – enighet hos Riksmekleren

Langt på overtid ble det enighet i meklingen mellom NHO Luftfart og Fellesforbundet i Flyoverenskomsten. Dermed blir det ikke flyplass-streik.

NHO Luftfart og Fellesforbundet kom til enighet. Mekler Carl Petter Martinsen sier det var tilfredsstillende å komme til mål med forhandlingene.
NHO Luftfart og Fellesforbundet kom til enighet. Mekler Carl Petter Martinsen sier det var tilfredsstillende å komme til mål med forhandlingene. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
27. mai 2024 - 07:51

Ved midnatt gikk meklingsfristen ut for en lønnsavtale mellom Fellesforbundet og NHO luftfart, og partene var enige om å fortsette meklingen på overtid.

De meklet videre gjennom natten og utover mot ettermiddagen før det ble enighet tidlig mandag ettermiddag.

– Dette har kostet oss i overkant mye, vi føler vi har strukket oss langt i forhandlingene i en bransje som ikke har verdens sterkeste lønnsomhet, sier leder Erik Lahnstein i NHO luftfart.

Han forteller han er glad på vegne av alle reisende.

Les også

Fornøyd, men gikk på nederlag

13 timer på overtid kom partene til enighet. Fellesforbundets forhandlingsleder Dag-Einar Sivertsen sier han er fornøyd.

– Vi har vært gjennom en svært krevende mekling, men vi har sikret gode økonomiske vilkår. Samlet sett er vi fornøyde med resultatet i meklingen, forteller Sivertsen.

Forhandlingslederen innrømmer at de gikk på noen nederlag i forhandlingene.

– Vi hadde noen krav knyttet til sykelønn og pensjon. Det var ting vi jobbet enormt mye og konstruktivt med gjennom helgen, men det viste seg at det ikke var mulig å få plass de to tingene.

Krevende mekling

Meklingen mellom partene viste seg å bli svært vanskelig, men mekler Carl Petter Martinsen fikk dratt i land en avtale begge parter kunne leve med.

– Jeg kan bekrefte at det har vært krevende. Det ligger i kortene at det har vært mange og utfordrende problemstillinger, men her har partene sett seg tjent med å mekle på overtid, sier Martinsen til NTB.

Dersom det hadde blitt streik, hadde til sammen 447 medlemmer i Fellesforbundet gått ut i streik ved Oslo lufthavn Gardermoen og Bergen lufthavn Flesland.

Mekler Carl Petter Martinsen (t.h.), hos Riksmekleren, Siri Bergh fra NHO (t.h.) og forhandlingsleder, Christian Justnes fra Fellesforbundet (t.v.) da den tvungne meklingen startet mandag.
Les også

Byggebransjen: Meklingen på overtid – fare for at 16.700 går ut i streik

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.