KLIMA

Flyplasser stengt igjen

Vulkanutbruddet ble kraftigere igjen mandag kveld. Derfor rammes flytrafikken nok en gang.
Vulkanutbruddet ble kraftigere igjen mandag kveld. Derfor rammes flytrafikken nok en gang. Bilde: Scanpix
20. apr. 2010 - 07:35
  • Oppdatert 09:01

Flyplassene fra Kristiansand til Stord er stengt tirsdag etter at en ny askesky har nådd Vestlandet. Bergen lufthavn Flesland er midlertidig åpen, og det ligger an til at Gardermoen vil holde åpen hele dagen.

Fire flyplasser

Vulkanutbruddet på Island ble kraftigere igjen mandag kveld, og dermed viser prognoser at luftmasser med mer aske er på vei til Norge. Mandag morgen rammer det flytrafikken på Sørlandet og deler av Vestlandet.

Flyplassene som er stengt, er Stord lufthavn, Haugesund lufthavn Karmøy, Stavanger lufthavn Sola og Kristiansand lufthavn Kjevik.

Dessuten er det begrensninger på flytrafikk i Øst-Finnmark.

– Luftrommet over 20.000 fot over Øst-Finnmark er stengt, men under den høyden er det åpent for flyginger. Det er opp til hver lufthavn om de vil ha normal trafikk eller ikke, sier kommunikasjonsdirektør Ove Narvesen i Avinor til NTB.

Stengt offshore

All offshoretrafikk i Nordsjøen er også stanset.

Bergen lufthavn Flesland var i utgangspunktet blant flyplassene som ble stengt, men kunne ved 8-tiden åpnes igjen midlertidig.

– Vi har åpent i tre timer og stenger igjen klokken 11, forteller lufthavnsjef Dag Jarle Aksnes til NTB. Det meldes imidlertid om få reisende på flyplassen tirsdag morgen.

Ifølge Avinors prognoser vil Oslo lufthavn Gardermoen kunne holde åpent hele tirsdag. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.