INDUSTRI

Flygende metalldetektor skal oppdage fortidsminner

Et nytt forskningsprosjekt skal utstyre droner med avansert måleutstyr som kan tegne et bilde av de fortidssporene som skjuler seg under bakken.

Ved Tissø i Vest-Sjælland lå det i yngre jernalder og vikingtid (ca. år 550–1050) en stormannsgård hvor det ble avholdt markeder og religiøse seremonier. De lavtliggende myr- og havområdene i nærheten er ikke nærmere undersøkt fordi de er vanskelig tilgjengelige. Det kan et nytt forskningsprosjekt nå endre på.
Ved Tissø i Vest-Sjælland lå det i yngre jernalder og vikingtid (ca. år 550–1050) en stormannsgård hvor det ble avholdt markeder og religiøse seremonier. De lavtliggende myr- og havområdene i nærheten er ikke nærmere undersøkt fordi de er vanskelig tilgjengelige. Det kan et nytt forskningsprosjekt nå endre på. Illustrasjon: Nationalmuseet/Per Poulsen
Lene Wessel, Ing.dk
18. feb. 2020 - 16:00

Selv om det er tusenvis av år mellom oss og steinaldermennesket, behøver vi ikke nødvendigvis grave særlig dypt i bakken for å finne de sporene som våre forfedre har etterlatt seg. Forutsatt at vi vet hvor vi skal grave – og det er en helt annen sak.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.