MOTOR

Flyforbud for Dash-fly

Et Dash 8-fly fra SAS måtte nødlande i Danmark etter feil med landingshjulene på høyre side 9. september. Få dager senere skjedde akkurat det samme i Litauen.
Et Dash 8-fly fra SAS måtte nødlande i Danmark etter feil med landingshjulene på høyre side 9. september. Få dager senere skjedde akkurat det samme i Litauen. Bilde: Marcin Jagodzinski
12. sep. 2007 - 07:44

Etter nok en SAS-ulykke med flytypen Dash Q400 natt til onsdag, har også Widerøe besluttet å sette sine fire fly av denne typen på bakken.

Det opplyser flyselskapet i en pressemelding.

SLV innfører flyforbudet etter at SAS selv besluttet å sette alle Dash-flyene på bakken.

Nok en nødlanding

Den siste ulykken skjedde klokken 1.48 natt til onsdag under landing på flyplassen i Litauens hovedstad Vilnius. Det var 48 passasjerer og fire besetningsmedlemmer om bord. Samtlige ble evakuert fra flyet etter landingen, skriver SAS i en pressemelding.

Flyet var på vei fra København til feriebyen Palanga i Litauen, men ble omdirigert til Vilnius fordi pilotene hadde indikasjoner på at noe var galt.

- Det var det ene landingshjulet som sviktet ved landingen i Vilnius, på samme måte som ved krasjlandingen i Aalborg, sier Bertil Ternert, informasjonssjef i SAS-konsernet.

Mandag var det i tillegg to nesten-ulykker med samme flytype.

Innstiller avganger

Etter ulykken i Ålborg søndag bestemte SAS Danmark, SAS Sverige og Widerøe seg for å undersøke understellet på alle fly av typen Q400. Disse undersøkelsene var allerede i gang, og skulle fullføres i løpet av fire døgn.

Etter ulykken i Vilnius natt til onsdag settes nå alle fly av denne typen på bakken inntil videre.

For Widerøe betyr dette at alle avganger fra Torp Sandefjord til København, Bergen og Trondheim vil bli innstilt. Det vil ramme rundt 1.500 passasjerer.

Widerøe har vært en del av SAS-konsernet siden 2002. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.