NYHETSBREV

Flow-Teknikk solgt til Sverige

Daglig leder Helge Bjørhall fortsetter i to år til

Helge Bjørhall har solgt livsverket til svenske Addtech, men fortsetter som daglig leder.
Helge Bjørhall har solgt livsverket til svenske Addtech, men fortsetter som daglig leder. Bilde: Joachim Seehusen
4. aug. 2014 - 11:41

Svenske Addtech Life Science har kjøpt samtlige aksjer i Flow-teknikk AS.

Flow-teknikk har vært eiet 100 prosent av daglig leder Helge Bjørhall, selskapet har seks ansatte og omsetter for 30 millioner kroner.

Bjørhall fortsetter

Helge Bjørhall fyller snart 74 år, til Automatisering sier han at en viktig årsak til salget er at det ikke var noen til å overta. Bjørhall startet Flow-teknikk for 32 år siden, og har siden vært daglig leder.

Han forteller at oppkjøpet ikke vil føre til noen umiddelbare endringer, i kontraktene med Addtech er det tatt med en klausul om at Bjørhall fortsetter som daglig leder i to år til.

Bjørhall forteller at det var Addtech som kom til ham, og at han også har fått andre henvendelser fra andre interesserte.

Les om: Ny leder i SEW Eurodrive

Gode eiere

– Vi valgte Addtech blant annet fordi vi ser at de har kjøpt andre selskaper i Norge og de har vært godt håndtert alle sammen. I tillegg har de selskaper i både Sverige og Danmark som driver med det samme som oss, dermed får vi tilgang til et større miljø og vi kan bistå hverandre.

Addtech er et større konsern som til sammen omsetter for rundt seks milliarder kroner. Johan Sjø, administrerende direktør i Addtech sier at Flow-teknikk vil fortsette under eget navn og at oppkjøpet vil bidra til å komplettere den virksomheten konsernet har innen instrumentering og prosessteknikk.

– Alle våre datterselskaper har egne navn, vi anser dem som lokale, sier Sjø.

Les om: Hypteck vil ta markedsandeler

Planlegger vekst

Som Bjørhall understreker han at samarbeide mellom bedrifter i Sverige og Danmark vil styrke miljøene. På sikt ser han for seg vekst.

– Ja, absolutt. Planene for hvordan vi skal vokse finnes ikke ennå men vi har hatt mange samtaler med ledelsen i Flow-teknikk om det

– Ja, absolutt. Planene for hvordan vi skal vokse finnes ikke ennå men vi har hatt mange samtaler med ledelsen i Flow-teknikk om detHelge Bjørhall har solgt livsverket til svenske Addtech, men fortsetter som daglig leder Joachim Seehusen

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.