ENERGI

Flomkart i Polen

1. aug. 2001 - 14:30

Bedriften har nettopp tegnet en kontrakt til en verdi av 32 millioner kroner med polske miljømyndigheter. Kontrakten omfatter et vesentlig delprosjekt i det verdenbank-finansierte Emergency Flood Recovery Project som ble igangsatt etter de voldsomme oversvømmelsene i Polen sommeren 1997.

De siste dagers nye, dramatiske ødeleggelser, blant annet ved at elven Vistula flommet over i byen Krakow, understreker hvilke store utfordringer landet står overfor. Hele prosjektet er kostnadsberegnet til 200 millioner dollar, omregnet over 1,8 milliarder kroner.

Kartlegge i detalj

– Det er svært inspirerende å kunne få delta i et slikt storprosjekt. Sammen med våre partnere skal vi beskrive og kartlegge i detalj forholdene i de flomutsatte områdene. Vårt bidrag danner selve grunnlaget for mange av de andre oppgavene i prosjektet, uttaler konsernsjef Roy H. Jakobsen i en pressemelding.

Delprosjektet er kalt Digital Terrain Model and Digital Topographic Map og er i seg selv et betydelig landbasert kartleggingsprosjekt. Prosjektet skal blant annet forbedre varslingsmulighetene, øke beredskapen og minske skadene av eventuelle, fremtidige oversvømmelser. Blom skal blant annet foreta avansert GPS-måling, flyfotografering, fotogrammetri og produksjon av såkalt ortofoto.

Blom har valgt å ta med seg to partnere i prosjektet: Tecsult International Ltd (Montreal, Canada) og Institute of Geodesy and Cartography (Warszawa, Polen).

Arbeidet vil påbegynne i august i år og løpe frem til juli 2003.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.