KRAFT

Flom kan stenge atomkraftverk

STORFLOM: Redningsarbeidere henter omkomne ut av området rundt byen Angra dos Reis i Brasil, der minst 66 mennesker er omkommet av flom og jordras de siste dagene.
STORFLOM: Redningsarbeidere henter omkomne ut av området rundt byen Angra dos Reis i Brasil, der minst 66 mennesker er omkommet av flom og jordras de siste dagene. Bilde: REUTERS/SCANPIX
4. jan. 2010 - 07:59

– Det er ikke operasjonelle problemer ved Angra I og Angra II hittil, men dersom det fortsetter å gå jordskred i åsene rundt må vi stenge dem, opplyser borgermesteren i Angra dos Reis, Tuca Jordao.

66 mennesker har omkommet som følge av flom og jordskred i Brasil de siste dagene, de fleste i området rundt Angra dos Reis, rundt 150 kilometer sør for Rio de Janeiro.

Press fra myndighetene

28 mennesker omkom da et luksushotell utenfor Angra dos Reis ble begravd av et jordskred fredag, og ytterligere 15 ble omkom inne i selve byen som ligger i delstaten Rio de Janeiro.

Mange er savnet etter at jord og vannmasser har vasket bort bolighus i åssidene rundt byen, og over 4.000 mennesker er evakuert fra området.

Borgermesteren opplyser at han alt har bedt om at de to reaktorene på atomkraftverket i utkanten av byen stenges ned.

Frykter dødsfall

Tuca Jordao viser til at det vil bli svært vanskelig å organisere en rask evakuering av byens rundt 35.000 innbyggere i tilfelle en katastrofe, ettersom hovedveien nå er begravd av jordmasser.

Nå frykter myndighetene at det skal komme enda mer regn i området, noe som kan få store konsekvenser.

– Ved det minste tegn til regn, vær så snill å forlat hjemmene deres, lyder borgermesterens oppfordring til innbyggerne. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.