NETTARKIV

Flinke med PRI forbindelse med artikkelen "Halvstuderte røvere tjener mest" i TU nr. 17/03, om lønnsforskjeller mellom "vanlige sivilingeniører" og sivilingeniører fra industriell økonomi og teknologiledelse, har jeg et par kommentarer.

Lønnstallene for Ind.øk. som er refert er totallønn, dvs. inkludert overtidsbetaling, bonuser, provisjon o.l. Lønnstallene fra NIF er eksklusive overtidsgodtgjørelse, verdi av fri bil, vakttillegg, naturalytelser osv.

Nå vet jeg ikke hva som skjuler seg bak "o.l" i begrepet for " totallønn", men ser ikke bort fra at man der tar med verdien av ulike "frynsegoder" også. I alle tilfelle er overtidsgodtgjørelse tatt med i den ene undersøkelsen og ikke i den andre. Jeg kan derfor ikke se at disse tallene er sammenlignbare.

At undersøkelsen statistisk sett er litt tynn med for eksempel så få som åtte respondenter for 88-kullet, hvor det er størst avvik, burde vel også vært kommentert i artikkelen.

Ind.øk.-studenter er flinke til mye, også til å skaffe god PR rundt sin egen utdanning, men her har det kanskje gått litt over stokk og stein?

Trond Gifstad

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.