MOTOR

Flesland evakuert etter funn av mistenkelig koffert

Flesland er evakuert etter at man har funnet en mistenkelig koffert.
Flesland er evakuert etter at man har funnet en mistenkelig koffert.
23. nov. 2010 - 07:41

– Et fly med eksperter fra Forsvaret og politifolk med bombehund fra Oslo tar av fra Oslo klokka 8.50. Det lander cirka klokka 9.30 på Flesland, opplyser operasjonsleder Terje Hilland i Hordaland politidistrikt til NTB.

Meldingen om den mistenkelige kofferten kom inn klokken 6.24. Kofferten ble liggende urørt på bagasjebåndet og hele flyplassen ble umiddelbart stengt og evakuert.

– Kofferten er gjennomlyst og ligger nå akkurat der innholdet ble oppdaget. Det vi har sett har vi sett, men vi vet ikke med sikkerhet hva kofferten inneholder, sier Hilland.

Frustrerte passasjerer

– Av sikkerhetsmessige hensyn var vi helt nødt til å fryse hele flyplassen. Det er naturligvis mange frustrerte mennesker utenfor Flesland nå, opplyser Hilland.

Hundrevis av passasjerer ble i morgentimene evakuert til Clarion hotell ved Flesland. I 8-tiden strømmet det fortsatt til passasjerer, mange av dem tydeligvis uvitende om at flyplassen var stengt.

På Statoil Flesland som ligger kloss inntil flyplassen, var det hektisk aktivitet tirsdag morgen.

– Det vi har fått høre er at det er funnet noe mistenkelig i en koffert. Det er en del mennesker her som er ganske småstresset siden de ikke kommer inn på flyplassen. Det er ganske mye mer folk her nå enn normalt, opplyser en ansatt ved Statoil Flesland til NTB.

Kaotisk dag

For Bergen Minibuss, som har ansvaret for å frakte all flybesetning til og fra flyplassen, ligger tirsdagen an til å bli svært travel.

– Dette minner litt om da flyplassen ble stengt under askeskya. Vi har all flybesetningkjøringen for SAS, Norwegian, KLM og Lufthansa og det blir nok ganske kaotisk utover dagen. Jeg får prøve å få kontroll på dette senere, sier sjåfør og trafikkplanlegger Kenneth Ljunggren til NTB.

Han er pent nødt til å sitte inne i en av minibussene utenfor flyplassen og vente til bombealarmen er avblåst. Utenfor hutrer fortvilte passasjerer forbi i ned mot minus 5 grader.

– Vi får ikke vite så mye annet enn at flyplassen er stengt. Jeg snakket akkurat med noen Securitas-vakter og de hadde ikke fått vite stort de heller. De hadde bare fått beskjed om å geleide folk ut, sier Ljunggren.

Savner informasjon

Også publikum mener informasjonen fra flyplassen og politiet er dårlig.

– Vi får ingen informasjon om hva som skjer annet enn at vi må trekke ut av bygget. Nå har vi stått her i 30 minutter. Og akkurat nå får vi beskjed av politiet at vi må trekke enda lengre tilbake, sier Trond Magnus Berg til NRK klokken 7.15. Han skulle på ferie med kona til Las Palmas, men blir stående fast i Bergen isteden.

– De har utvidet området til å gjelde forbi drosjene. Nå kommer det noen fra politiet som sier at hele området her er stengt, men vi savner informasjon fra de ansvarlige her, sier Berg.

Flyplassledelsen opplyser til NTB at det kun er politiet som gir informasjon om hendelsen.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.