INDUSTRI

Flesket til med fire nye elbiler

15. sep. 2009 - 20:01

FRANKFURT: I en tett konkurranse om å vise fram spennende elektriske biler, har Renault vunnet kvantitetskonkurransen:

På årets bilmesse i Frankfurt viste den franske produsenten fram hele fire nye elbiler på en gang.

Skal lede elbilinnføring

– Med disse bilene i tillegg til Nissan Leaf som ble presentert tidligere i år, demonstrerer vi at det er vi som skal kjøre i tet på veien mot mer elektrifisert transport, sa direktør Carlos Ghosn i Renault-Nissan under pressekonferansen.

Alle elbilene er fortsatt konseptbiler. De første kommer på markedet i starten av 2011. Samtlige har fått etternavnet ZE, som står for "zero emission" (null utslipp).

Twizy ZE er en bitte liten bybil, Zoe ZE og Kangoo ZE (beregnet å komme i 2012) er noe større, mens Fluence ZE er en relativt romslig familiebil. Alle har litiumionebatterier og en oppgitt rekkevidde på 160 km.

Først til batteribytte

I tillegg kommer de med en nyutviklet GPS der navigasjonssystemet jobber sammen med batteristyringssystemet og kan peke ut tilgjengelige ladestasjoner innenfor rekkevidde.

Ifølge Ghosn skal Fluence ZE lanseres først i Israel i samarbeid med batteribytte-selskapet Better Place.

– Nå jobber vi hardt for å inngå nye partnerskap med myndigheter og energiselskaper. Per i dag har vi 30 konkrete samarbeid, men det vil komme flere snart, opplyste Renault-Nissan-sjefen.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.