BYGG

Flertallet vil la Høyblokka stå

Skal si sin mening til kommunalministeren i dag.

Flertallet av dem som skal gi sin mening til kommunalminister Jan Tore Sanner i dag ønsker å la Høyblokka i regjeringskvartalet stå, ifølge en ringerunde Dagbladet har gjort.
Flertallet av dem som skal gi sin mening til kommunalminister Jan Tore Sanner i dag ønsker å la Høyblokka i regjeringskvartalet stå, ifølge en ringerunde Dagbladet har gjort. Bilde: NTB scanpix
18. mars 2014 - 08:30

Tirsdag skal kommunalminister Jan Tore Sanner (H) ha et møte med 13 forskjellige instanser for å forhøre seg om framtiden til regjeringskvartalet.

Sier ja

Der vil han møte et klart flertall for å la Høyblokka stå. Det viser en ringerunde Dagbladet har foretatt.

Både Fortidsminneforeningen, Norske landskapsarkitekters forening, ICOMOS Norge, Oslo Bys Vel, Riksantikvaren, Norsk Form og Byrådsavdelingen for byutvikling i Oslo kommune sier klart ja til å bevare Høyblokka.

– Skandale

– Det er en skandale at politikerne har brukt to og et halvt år på å klø seg i hodet, sier leder av Oslo Bys Vel, Jan Sigurd Østberg. Han mener avklaringen burde kommet for lenge siden.

– Høyblokka har en soleklar og betydelig verdi som monument, symbol og kulturminne. Det ble forsterket ved det som skjedde 22. juli, sier Ola Fjeldheim, generalsekretær i Fortidsminneforeningen.

Les også:

Prisen for å bevare høyblokka kan være dobbelt så høy som anslått

Høyblokka tilfredsstiller byggtekniske krav

Åtte vil regulere nytt regjeringskvartal  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.