IT

Flere veier til gratis Wimp og Spotify

Bundling med andre tjenester kan gjøre direkte betaling overflødig.

Bilde: Fotomontasje: Stein Jarle Olsen
10. nov. 2012 - 08:26

Ordinære strømmepriser

  • Wimp: 99 kroner per måned. Har rundt 18 millioner låter.
  • Spotify: 49/99 kroner per måned. Har rundt 18 millioner låter.
  • Beat: 99 kroner per måned. Har rundt åtte millioner låter.
  • Rdio: 49/99 kroner per måned. Har rundt 18 millioner låter.
  • Rara: 50/100 kroner per måned. Har rundt ti millioner låter.

Leverandørene som differensierer prisene sine, gir deg kun tilgang på mobilappene sine i de dyreste variantene.

Det er stor konkurranse om ørene dine.

Spotify, Wimp, Beat, Rara og Rdio vil alle spille favorittlåten din mens du sitter i godstolen eller holder inn magen for å plass på en full buss.

Flere av musikkstrømmetjenestene har inngått avtaler med andre selskaper for å inkludere musikkstrømming i deres produkter. En slik bundling gjør at du kan få tilgang på millioner av låter via et annet produkt.

De fleste vet om gratisabonnementet til Spotify. Her kan du strømme ti timer musikk per måned. Du må godta å høre på reklame, og at lyden ikke holder den beste kvaliteten.

GUIDE TIL TV-STREAMING: Her finner du de beste TV-seriene

Gratis prøvetid

Nesten alle strømmetjenestene lar deg prøvelytte i en begrenset periode for å få deg hekta. Både Wimp og Spotify gir deg 30 dager, mens du hos Beat får seks uker til å innse at det er nødvendig å betale 99 kroner i måneden for tjenesten deres. Rdio gir deg kun syv dagers prøvestrømming.

Det gjør at du faktisk kan strømme musikk gratis i 109 dager hvis du tester ut en og en strømmetjeneste etter hverandre.

Er du Tele2-kunde, kan du utvide prøvetiden på Beat til tre måneder. Slike samarbeid blir viktigere ettersom konkurransen om kundene blir hardere.

– Vi er nesten litt overrasket hvor populær denne tjenesten har blitt hos våre kunder, sier Marianne Orderud, markedssjef i Tele2.

Rara er den eneste tjenesten som ikke lar deg lytte gratis først. Denne tjenesten reklamerer for at du kun trenger å betale 10 eller 20 kroner de tre første månedene (avhengig om du også vil bruke tjenesten på mobilen), for å så gå tilbake til de ordinære månedsprisene (se faktaboks).

TEST: TEST: Billige projektorer til hjemmekino

Se på tv, få millioner av låter

Er du kabel-tv-kunde hos Canal Digital, har du automatisk fri tilgang til Wimp. Tv-selskapets parabol-tv-kunder med den såkalte Familiepakken har den samme tilgangen.

Du får dog ikke musikken på mobilen din, hvis du vil ha det må du betale 49 kroner ekstra per måned. Dersom flere i familien åpner ørene for tjenesten, kan du for 129 kroner i måneden få tre abonnement, alle med mulighet for å strømme favorittlåten din der det er mobildatadekning.

Beat har også inngått en avtale med Altibox. Fra slutten av november skal Beat være tilgjengelig for altibox-kundene via tv-boksen, men her må kundene betale ekstra for strømmetjenesten.

– Men det er verdt å merke seg at våre kunder kan prøve ut Beat gratis ut februar 2013, sier Espen Schiager, kommunikasjonsansvarlig i Altibox. 

Les også: 10 spillefilmer du kan se på Youtube

Spotify inkludert i mobilabonnementet

Både Netcom og Chess tilbyr mobilabonnement med Spotify inkludert. Her er det penger å spare hvis du likevel skal ha disse abonnementene i kombinasjon med strømmetjenesten.

Hos Netcom kan du spare fra 19 kroner og oppover per måned ved å velge egne abonnement der Spotify er inkludert. Da øker også selskapet den inkluderte datamengden din. Hvis du velger deres X-Large-abonnement, er Spotify inkludert konstnadsfritt.

Chess tilbyr et eget Spotify-abonnement, til samme pris som det dyreste Spotify-abonnementet. Fordelen er at du via Chess får 500 Megabyte data inkludert i måneden. Mobiloperatøren tilbyr også et annet, dyrere fastpris-abonnement hvor du kan få med Spotify.

– Gjennom partnerskapet utvider vi markedet sammen, slik at flere enn noen gang vil betale for musikk. Derfor er partnerskapet svært viktig for oss. Flere og flere ønsker å lytte til musikk hvor som helst og når som helst, og dette foregår gjerne via mobilen. Derfor er det naturlig for oss å samarbeide med en mobiloperatører, sier Sofie Grant, Spotifys nordeuropeiske PR-sjef, til Teknisk Ukeblad.

Les også:

TEST: Gode høyttalere for lite penger  

Netflix og HBO kan sprenge nettkapasiteten

Skal du ha ny TV i høst?

Disse får maks lyd ut av din iPhone

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.