KLIMA

Flere tviler på klimaendringer

TVILER: Rundt halvparten av alle amerikanere mener bekymringen for klimaendringer er overdrevet. Illustrasjonsfoto fra Central Park, New York.
TVILER: Rundt halvparten av alle amerikanere mener bekymringen for klimaendringer er overdrevet. Illustrasjonsfoto fra Central Park, New York. Bilde: colourbox.com
12. mars 2010 - 08:29

Stadig flere amerikanere mener at bekymringen for klimaendringer er overdrevet, og tviler på at advarslene om miljøkrise har noe for seg.

48 prosent

Ifølge en meningsmåling gjort av Gallup tror nesten halvparten av amerikanerne – 48 prosent – at alt snakket om global oppvarming er overdrevet.

Det er en økning fra 41 prosent i fjor og 31 prosent i 1997, da Gallup første gang stilte spørsmålet.

Meldingene om den økende tvilen kommer på et tidspunkt da president Barack Obama prøver å presse Kongressen til å vedta nye kutt i CO2-utslipp og andre drivhusgasser som får skylden for oppvarmingen.

Vanskelig

Et flertall av de spurte tror fortsatt at klimaendringer virkelig finner sted, men andelen faller, og folk flest i USA er mindre overbevist om dette enn på noe tidspunkt siden 1997.

Målingen viser at 35 prosent av de spurte enten ikke tror på de varslede effektene av klimaendringene, eller ikke tror de kommer til å inntreffe i deres levetid.

Den økende tvilen gjør det enda vanskeligere for Obama å få gjennom en ny miljølovgivning, siden politikere som er på valg ved mellomvalget til høsten, vil nøle med å stemme for saker som kan brukes mot dem av velgerne. (©NTB)

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.