Flere stengte veier i nord på grunn av uvær

To busser ble blåst av veien i Nordland søndag. Uvær og snøskred har også ført til en rekke stengte veier i både Nordland og Troms og Finnmark.

En buss med 22 passasjerer om bord ble blåst av veien og veltet i Hadsel kommune i Nordland søndag formiddag. Ingen personer ble alvorlig skadd.
En buss med 22 passasjerer om bord ble blåst av veien og veltet i Hadsel kommune i Nordland søndag formiddag. Ingen personer ble alvorlig skadd. Foto: Jens Andre M. Birkeland, NTB
3. jan. 2022 - 09:03

Det har blåst kraftig i store deler av Nord-Norge i helgen.

Søndag kveld ble E10 ved Vareid stengt på grunn av skred, og veistrekningen vil forbli stengt fram til tidligst mandag formiddag, ifølge Vegtrafikksentralen nord. Uværet har også ført til at E10 er stengt ved Bjørnfjell i Nordland.

Det er for tiden betydelig snøskredfare i hele Nord-Norge, noe som vil fortsette utover i neste uke. Søndag førte snøskred til at både fylkesvei 7886 Husøyveien og fylkesvei 862 Mefjordveien ble stengt. Strekningene vil bli vurdert gjenåpnet mandag formiddag.

Flere strekninger har tidvis vært stengt søndag, og andre steder har det vært kolonnekjøring.

Varsel om kraftig vind på Hadselbrua. <i>Foto:  Statens vegvesen/NTB</i>
Varsel om kraftig vind på Hadselbrua. Foto:  Statens vegvesen/NTB

Krevende kjøreforhold

Politiet gikk søndag ut med en advarsel om krevende kjøreforhold.

– Politiet i Nordland oppfordrer alle til å ta sine forholdsregler, både når det gjelder løse gjenstander, samt om det er nødvendig å legge ut på lengre kjøretur, skrev operasjonssentralen.

Det er sendt ut farevarsel om sterk vind for Helgeland, Saltfjellet, Salten, Ofoten og Troms. Vinden ventes å minke i løpet av søndag kveld.

– Sørøstlig sterk kuling eller liten storm 22 meter per sekund utsatte steder med lokale vindkast på 27–35 meter per sekund, heter det.

To busser tatt av vinden

Den kraftige vinden førte søndag formiddag til at to busser ble blåst av veien i Nordland, den ene bussen i Hadsel og den andre i Hamarøy.

Den ene bussen havnet i grøfta langs E10 ved Myrland i Hadsel. Det var 22 passasjerer om bord i bussen. Ingen ble alvorlig skadd.

E10 Bjørnfjell er en av flere fjelloverganger i Nordland som er stengt på grunn av dårlig vær. <i>Foto:  Statens vegvesen / NTB</i>
E10 Bjørnfjell er en av flere fjelloverganger i Nordland som er stengt på grunn av dårlig vær. Foto:  Statens vegvesen / NTB

Den andre bussen blåste av veien langs fylkesvei 81 i Hamarøy. Der var sjåføren alene i bussen, og vedkommende ble ikke alvorlig skadd.     (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.