Flere skifter strømleverandør

Flere skifter strømleverandør
STORE PRISFORSKJELLER: Det er store prisforskjeller mellom de ulike kraftleverandørene, og mellom de ulike typene kontrakter, ifølge NVE. Bilde: colourbox.com

Det går fram av Norges vassdrags- og energidirektorats (NVE) leverandørskifteundersøkelse.

– Undersøkelsen viser at mange bytter kraftleverandør også når strømprisene er lave, og at det også ved lave strømpriser kan være penger å spare på å bytte kraftleverandør, sier førstekonsulent Anton Eliston i NVEs seksjon for kraftmarked.

Les også: – Strømprisen like viktig som bensinprisen i USA

Store prisforskjeller

Prisforskjellen mellom den dyreste og billigste spotpriskontrakten på Konkurransetilsynets oversikt er 550 kroner per år for en strømkunde i Oslo med et forbruk på 20 000 kWh, ifølge Eliston.

Det var særlig i 4. kvartal at aktiviteten i 2011 var høyere enn i 2010. I 4. kvartal i fjor skiftet 78 900 husholdninger kraftleverandør, en oppgang på 18 prosent i forhold til samme kvartal året før.

Les også: Full splid i regjeringen om dyrere strøm

Store prisforskjeller

NVEs beregninger viser at det er store prisforskjeller mellom de ulike kraftleverandørene, og mellom de ulike typene kontrakter.

Anslag fra SSB viser at 55 prosent av husholdningskundene befinner seg på kontrakter som er tilknyttet spotprisen, men de fleste av disse er på kontrakter som ikke finnes på Konkurransetilsynets hjemmeside.

Les også: Vil ha flere utenlandskabler og dyrere strøm

Les mer om: