IKT

Flere skal få bredbånd

Finn Halvorsen
18. nov. 2005 - 08:00

NextGenTel går nå sammen med Alcatel for å teste ut WiMax i Norge.

I Oslo og Bergen vil det bli installert basestasjoner som skal knytte brukere trådløst til Internett via en 2 Mb/s forbindelse.

- Vi ser et stort potensial for WiMax i Norge, og har derfor kjøpt opp en tredel av WiMax-lisensene, sier Olav Stokke, administrerende direktør i NextGenTel.

Godt posisjonert

- Vi valgte Alcatel som støttespiller og samarbeidspartner i uttestingen på grunn av selskapets sterke posisjon og helhetstenkning innen bredbåndsaksess. Alcatel har dessuten vist sterkt engasjement i utvikling og integrering av WiMax-utstyr, sier han.

Den trådløse teknologien er et alternativ i områder der DSL ikke er tilgjengelig av enten tekniske eller økonomiske årsaker, og tilbyr både tale over IP og høyhastighets Internett. WiMax vil kunne gi bredbånd over lengre avstander enn ADSL, opptil 20 kilometer.Ledende aksessleverandør

Alcatel som i dag er verdensledende innen bredbåndsaksess ønsker å satse på denne teknologien og har inngått en rekke samarbeidsavtaler med operatører rundt om i verden som ønsker å prøve ut WiMax.

- Vi tror at WiMax vil bli en svært viktig aksessteknologi i årene som kommer, sier Lars Boilesen, ansvarlig for Alcatels aktiviteter i Norden og Baltikum.

Han legger til: - Vi er også svært fornøyd med å ha inngått denne avtalen med NextGenTel, som er en av de mest fremtidsrettede operatørene i Norden. Vi vil støtte NextGenTel i selskapets målsetting om å kunne tilby norske brukere en kombinert fast- og mobilløsning.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.