SAMFERDSEL

Flere skadet da tog kjørte inn i lastebil i Sverige

Minst fem personer er brakt til sykehus etter at et pendlertog kolliderte med en lastebil øst for Uddevalla i Bohuslän i Sverige.

Et pendeltog og en lastebil kolliderte mandag morgen øst for Uddevalla.
Et pendeltog og en lastebil kolliderte mandag morgen øst for Uddevalla. Foto: Adam Ihse/TT/NTB
15. jan. 2024 - 12:43

Tidligere mandag opplyste politiet at et titalls personer skal være lettere skadet, men det øvrige skadeomfanget er uklart. En person som var fastklemt i fronten av toget, er hentet ut av vraket.

Kollisjonen skjedde ved en overgang i Uddevalla kommune 8.30-tida mandag morgen. Politi, redningstjeneste og ambulanser rykket ut til stedet.

Politiet opplyser at lastebilen ifølge øyevitner satte seg fast i snø på sporet, hvorpå bommene gikk ned. Lastebilsjåføren skal ha forsøkt å varsle toget, som ikke rakk å bremse i tide. Sjåføren skal ha kommet fra ulykken uten alvorlige skader.

– På lastebilen er det bare slepet som er påkjørt, selve lastebilen er ikke skadd, sier Malin Husar i redningstjenesten.

Det er uklart hvor mange som var om bord på toget da kollisjonen skjedde, men samtlige personer er evakuert, opplyste redningstjenesten til SVT like etter klokka 11.

– Fem personer er brakt til sykehus i ambulanse, sier Patrik Svensson i SOS Alarm til nyhetsbyrået TT.

Toget og lastebilen forflyttet seg mellom 100 og 200 meter fra kollisjonsstedet, ifølge SVTs reporter på stedet.

Lastebilen var lastet med betong, ifølge nødetatene.

Det brant tirsdag morgen fortsatt i det nye badelandet som var under oppføring i fornøyelsesparken Liseberg i Göteborg. Dette bildet er fra mandag morgen.
Les også

Lisebergs nye storsatsing brant i over et døgn – en person savnet

 

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.