BOLIG

Flere positive til boligprisutviklingen framover

I mars har flere husholdninger blitt litt mer positive til boligpris- og renteutviklingen fremover, viser tall fra NBBLs Boligmarkedsbarometer.

Husholdningene blir stadig mer positive til framtidens boligprisutvikling, ifølge NBBL. Bildet er fra Bjørvika i Oslo.
Husholdningene blir stadig mer positive til framtidens boligprisutvikling, ifølge NBBL. Bildet er fra Bjørvika i Oslo. Arash A. Nejad
25. mars 2024 - 09:25

Det har skjedd et stort skifte i husholdningenes renteforventninger siden desember i fjor, skriver Norske Boligbyggelags Landsforbund (NBBL) i en pressemelding.

Da ventet 53 prosent at boliglånsrenten ville være høyere om et år, mens i dag er tallet 46 prosent.

– Oppsvinget i boligprisene de siste månedene har trolig sammenheng med at mange flere husholdninger nå venter at boligprisene skal øke, og at boliglånsrentene har nådd toppen, sier Hilde Karoline Midtsem, sjeføkonom i NBBL.

Forventninger til høyere boligpriser og lavere boliglånsrente fremover bidro til at boligmarkedsbarometeret styrket seg til i mars, etter å ha tatt seg kraftig opp de to foregående månedene.

Riksmekleren Mats Ruland (foran) må igjen i ilden for å forsøke å få partene til å bli enige om et lønnsoppgjør som forhindrer streik. Her sammen med Fellesforbundets leder Jørn Eggum (bak) og fungerende leder Knut E. Sunde i Norsk Industri (bakerst) da bruddet i forhandlingene var et faktum bare dager etter at de startet.
Les også

Lønnsoppgjøret inn i sluttfasen: En av tre tror på bedre råd

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.