ENERGI

Flere oppdrag til Sørumsand

Knut StrømKnut StrømKnut Strøm
7. juni 2006 - 11:02
Vis mer

SØRUMSAND: – Vi så for oss at det kunne bli stenging etter at NLI overtok, men fikk en del offshoreoppdrag via vår konserntilknytning, sier teknisk direktør Leif Thomas Holter.

Nå utgjør vannkraftoppdragene rundt 50 prosent av virksomheten.

Siden overtakelsen har de bygget opp en ny stab på rundt 18 personer. Disse er rekruttert både fra GE Hydro og eksternt. Ute i verkstedet beholdt de alle operatørene og de fleste av montørene. De fleste har arbeidet med vannkraft og har lang ansiennitet i bransjen.

– Vi synes vi har fått god respons på rekrutteringen, sier Holter.To store arbeider

Innen vannkraft er det spesielt to store arbeider verkstedet har fått.

Til vannkraftanlegg i Yixing i Kina skal de levere ekspansjonsbokser, tilløpsrør, mellomflenser, motvekter og testutstyr. Arbeidene vil vare ut året og har en kontraktsverdi på ca. 17 millioner kroner.

For Auraverkene til Statkraft har de fått ordre på revisjonsarbeider på sju peltonaggregater. Denne strategisk viktige jobben består av til sammen 14 tilløpsrør med servoer som skal overhales og oppgraderes i verkstedet i perioden fra september i høst til oktober neste høst. Ordren har en verdi på ca. 6,5 millioner kroner og kunde er GE Energy AS.Bra anlegg

– Vi har et meget bra anlegg her på Sørumsand. Det gir oss en rekke fortrinn i markedet, sier adm. direktør Steinar Faanes. I forbindelse med flyttingen av virksomheten fra Kværners lokaler i Lodalen ble det investert rundt 200 millioner kroner i Sørumsand Verksted.

– Her har vi alle nødvendige funksjoner på ett sted og kan håndtere relativt store deler. Erfaring fra tilsvarende jobber har også vært vesentlig for tildeling av kontraktene, sier Holter.

– Det er viktig å videreføre tradisjoner som en kvalitetsleverandør. Innad i NLI-systemet er det satt sterke krav ikke bare til kvalitet, men også til helse, miljø og sikkerhet, sier Faanes. Begge påpeker at NLI Sørumsand Verksted skal utvikles som en selvstendig bedrift. Samtidig har de også mulighetene til å utnytte fordelene av å være en del av et større konsern.Opptrapping

I løpet av året er målet å trappe opp staben i verkstedet med 15 mann. I tillegg kommer åtte nye lærlinger. I verkstedet kjøres det på tre skift. – Så langt har vi fått tak i de fagfolkene vi ønsker. Det kommer av at fagfolkene kjenner til verkstedet, sier Holter.

Årets budsjettmål er på 140 millioner kroner i omsetning, men så langt ligger de noe etter målene på antall timer i verkstedet.

– Det er likevel ingen dramatikk. Dette er egentlig et startår for bedriften, og jeg tror at vi skal gå ut av året med et lite overskudd, sier Faanes.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.