MOTOR

Flere innenfor Gardermoens støysoner

På grunn av vingestørrelsen har A380 ikke behov for vanlige "winglets".
På grunn av vingestørrelsen har A380 ikke behov for vanlige "winglets". Bilde: Asbjørn Goa
29. sep. 2010 - 16:11

Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) forsikrer likevel at endringene knapt vil føre til endringer sammenlignet med i dag.

Liten endring

I en pressemelding fra Samferdselsdepartementet går det fram at forslaget til revidert forskrift vil føre til en viss økning i antall støyutsatte i støysonene, men at økningen vil bli begrenset ved at flyene lander og tar av på ulike rullebaner om natten.

– Jeg legger til grunn at folk som bor innenfor støysonene, vil oppleve liten eller ingen endring i støybildet sammenlignet med i dag. En ny forskrift vil gi en klar forbedring for de tettest befolkede områdene i Oslo-området sammenlignet med om den gjeldende forskriften hadde blitt videreført, sier Kleppa i en pressemelding.

Unntak

Det er trafikkutviklingen ved hovedflyplassen som har skapt behovet for ny forskrift om støyforebygging, melder departementet.

Dagens forskrift fører til at det i stor grad er unntaksbestemmelsene som må benyttes for å få avviklet trafikken.

Forslaget til ny forskrift har vært til behandling siden 2005.

Rapport

Til høringen som nå skal i gang, er det også vedlagt en rapport fra SINTEF om støykonsekvensene.

Høringsfristen er 24. november.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.