Flere har omkommet i drukningsulykker enn i trafikken hittil i år

Hittil i år har 77 mennesker mistet livet i drukningsulykker, mens 63 mennesker har omkommet i trafikken. Redningsselskapet ber om økt satsing på forebygging.

Rikke Lind, generalsekretær Redningsselskapet, mener myndighetene må trappe opp forebyggingsarbeidet og sette av midler til en nasjonal kampanje i neste års statsbudsjett for å redusere antall drukningsulykker. Hittil i år har 77 personer omkommet i drukningsulykker.
Rikke Lind, generalsekretær Redningsselskapet, mener myndighetene må trappe opp forebyggingsarbeidet og sette av midler til en nasjonal kampanje i neste års statsbudsjett for å redusere antall drukningsulykker. Hittil i år har 77 personer omkommet i drukningsulykker. Foto: Terje Bendiksby/NTB scanpix
NTB
18. sep. 2018 - 13:14

Slik det ligger an, ser 2018 ut til å bli det første året med flere drukningsdødsfall enn antall drepte i trafikken.

Ber politikerne prioritere

Redningsselskapet ber nå myndighetene trappe opp forebyggingsarbeidet og sette av midler til en nasjonal kampanje i neste års statsbudsjett.

– Forebygging av drukningsdødsfall er like viktig som trafikksikkerhet, og vi ber derfor regjeringen og Stortinget om å prioritere områdene på samme nivå i statsbudsjettet for neste år. Sommerens dystre drukningsstatistikk forteller oss at det er på høy tid med en stor nasjonal kampanje med mål om å redusere antall drukningsulykker, sier generalsekretær Rikke Lind i en pressemelding.

LES OGSÅ: Regjeringen satser på oppgradering av tunneler

Godt sommervær

August-tallene viser at fire menn og fire kvinner mistet livet som følge av drukning. To av drukningsulykkene skjedde i Telemark, resten i Oppland, Østfold, Rogaland, Sogn og Fjordane, Trøndelag og Finnmark.

Flest drukninger så langt i år har skjedd i Hordaland, Sogn og Fjordane, Trøndelag, Østfold og Telemark – alle med sju drukninger hver.

Det gode sommerværet har fått skylden for de økte drukningsulykkene ettersom strendene har vært stappfulle, og tallene viser at 18 personer så langt i år har druknet i forbindelse med bading. Av disse var 16 personer under 25 år.

LES OGSÅ: 30 personer døde i sommertrafikken

 

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.