INDUSTRI

Flere fryktet avlytting

Røkke mener han er industribygger, men selger selskaper og reduserer antall ansatte i Aker-bedrifter.
Røkke mener han er industribygger, men selger selskaper og reduserer antall ansatte i Aker-bedrifter. Bilde: Hugo Ryvik

Det var mandag kveld TV2 kom med nyheten om at Odin Forvaltning, som sto på Kværner-ledelsens i forbindelse med striden om Akers oppkjøp av Kværner, mente de ble avlyttet i 2001.

Innbrudd

Dette viser en hemmeligstemplet politirapport TV2 har fått tilgang til.

Nå sier flere aktører i saken at de tror de ble avlyttet i den samme perioden. Konsulentfirmaet ProCorp og Bernt Stilluf Karlsen er blant disse. Etter et datainnbrudd ble selskapets kontorer undersøkt av eksperter.

– De som var der, mente at det var overveiende sannsynlig at kontorene ble avlyttet, sier han til Aftenposten.

Han sier at russiske aktører var i søkelyset.

– Spekulasjonene gikk i alle retninger, men vi fant det mest naturlig å tenke i den retningen. Du må ha avansert utstyr for å drive med slikt, og vi trodde ikke at den nærmeste "spyshopen" i Oslo skulle ha slikt utstyr, sier Stilluf Karlsen.

Etter at TV2 konfronterte politiet med rapporten, ble påstandene om avlytting trukket tilbake. Nå spekuleres det i om politiet trakk rapporten etter trusler.

– Bander

Frps justispolitiker Jan Arild Ellingsen er ikke nådig:

– Loven skal være lik for alle. Og det kan ikke være sånn at enkeltpersoners selskap skal kunne ringe til politiet også skal politiet justere seg etter det. Da har vi et regime som vi ikke ønsker å være bekjent av her i landet, sier han til TV2-nyhetene.

Også Høyres André Oktay Dahl reagerer sterkt.

– Det er sjokkerende, men dessverre ser vi at vi er mer infisert av bander enn vi tidligere har ant. Det viser også at det er behov for bedre kontroll, sier han til TV2-nyhetene.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.