Flere fergesamband rammes av streiken

Avganger på flere fergesamband over hele landet blir innstilt som følge av streiken. Reisende oppfordres til å finne oppdatert ruteinformasjon.

Fergestrekningen mellom byene Moss i Østfold og Horten i Vestfold er omfattet av streiken
Fergestrekningen mellom byene Moss i Østfold og Horten i Vestfold er omfattet av streiken Foto: Erik Johansen/NTB
17. apr. 2023 - 12:30

Flere fergeavganger innstilles, og flere fergesamband får redusert kapasitet.

Men for alle fergestrekningene i streik vil det være alternativer. For eksempel er det mulig å kjøre Oslofjordtunnelen eller om Oslo i stedet for fergen mellom Horten og Moss, skriver FriFagbevegelse.

Bastø Fosen, som kjører over Oslofjorden, opplyser på sine nettsider at ett av deres fartøy er tatt ut i streik. Sambandet vil da trafikkeres med fire fartøy, skriver selskapet på sine nettsider.

I Vestland vil alle de større fergestrekningene på E39 bli påvirket av streiken, i tillegg til flere fergesamband på fylkesveier og hurtigbåttrafikken.

– Vi oppfordrer trafikantene til å oppsøke oppdatert ruteinformasjon på rederienes nettsider i forbindelse med streiken, sier avdelingsdirektør Dag Hole i Statens vegvesen i en pressemelding. Det skriver Bergens Tidende.

I Troms rammes blant annet hurtigbåten mellom Tromsø og Harstad.

– På den ene båten har vi seks medlemmer. De jobber som matroser og i kiosken. I tillegg kan de to som jobber på brua, tas ut. Dermed blir det ikke mulig å drive den ene av de to hurtigbåtene, sier Jan-Erik Lundby, som er områdeansvarlig i Sjømannsforbundet til iTromsø, til iTromsø.

Den andre båten vil gå, og det er i tillegg mulig å ta buss mellom Harstad og Tromsø. I Trøndelag rammes blant annet tre hurtigbåt- og fergesamband. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.