IKT

Flere får ADSL-tilbud

Finn Halvorsen
12. juni 2002 - 07:10

Utbyggingen skal være ferdig i begynnelsen av august. Da kan 30.000 nye husstander og bedrifter over hele landet få tilgang til raskere Internett via Telenors nett.

De 20 nye sentralene kommer i kommunene Tønsberg, Nøtterøy, Holmestrand, Borre, Tvedestrand, Søgne, Farsund, Tysvær, Sandnes, Klæbu, Lenvik, Sortland, Fauske, Alstahaug, Gran i Oppland, Oslo, Nesodden, Enebakk og Nes i Akershus.

Med denne utbyggingen vil i overkant av 54 prosent av husstandene og om lag 52 prosent av bedriftene i Norge ha tilgang til ADSL.

Forberedelsene til neste utbyggingsrunde er også i gang, men Telenor Networks har ikke bestemt når eller hvor i landet de vil gjøre dette.

- Videre utbygging vil være styrt av etterspørsel. Antall personer og bedrifter som registrerer seg som interesserte, vil være et svært viktig kriterium. I tillegg kommer faktorer som størrelsen på sentralen, beregnede utbyggingskostnader og andre praktiske forhold når vi skal velge hvilke sentraler vi skal bygge ut i neste omgang, sier adm. direktør Jan Edvard Thygesen i Telenor Networks.

Oppgraderingen av de 20 nye sentralene vil også komme andre tilbydere av ADSL til gode. Telenor Networks legger til rette for at andre operatører enn Telenor kan tilby ADSL til sine kunder fra de samme sentralene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.