ARBEIDSLIV

Flere arbeider hjemmefra

Fjernarbeid er mest utbredt i Nord-Europa med Nederland på topp på 26,4 prosent, og minst vanlig i Syd-Europa.

Dessverre er det bare en tredjedel som har det som kan kalles et skikkelig kontor. Resten bruker det de har av kjøkkenkroker, garasjer og bad.

Det gjennomsnittlige euro europeisk hjemmeskrivebord er i følge skriverprodusentenes undersøkelse, bare 1,08 kvadratmeter stort! Kontorutstyr som skjerm, tastatur, skriver, skanner og faks, opptar minst 0,61 kvadratmeter.

Da blir det smått med plass til papirer, og håndleddstøtte for mus og tastatur. Det som ødelegger tallene er alle hjemmekontorene som er etablert i et rom som egenlig er tiltenkt noe helt annet.

Av disse har 55 prosent etablert kontorplassen på kjøkken/spisestue, 33 prosent på soverom, 9 prosent på barneværelse, 2 prosent i garasjen og til og med 1 prosent på badet.

Lexmark har selvfølgelig en baktanke med slike undersøkelser. Hvis alle gamle skrivere, fakser, skannere og kopieringsmaskiner ble sendt på fyllinga og erstattet med en moderne, og svært så plassbesparende multifunksjonsmaskin, selvfølgelig fra Lexmark, ville hundretusener av europeere bli befridd for den verste klaustrofobien.

Skaffe de seg i tillegg en LCD skjerm i stedet for den høyst umoderne akvarieliknende CRT-skjermen, burde lykken være innen rekkevidde.

Om Lexmarks multifunksjonsskrivere er vannfaste nok for de som ikke har anledning til å flytte ut av badet, sier undersøkelsen ingen ting om.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.